Ország-világ Sport Színes Térség

Gábor büszke az apátfalvi utánpótlás csapataira

Karsai Gábor utánpótlás futball edző három korosztálynak tart tréningeket Apátfalván és továbbra is várja a labdarúgás iránt érdeklődőket.

Albert Barbara – Apátfalva

Karsai Gábor az u7-es, az u11-es és az u19-es, azaz ifi csapattal foglalkozik Apátfalván.

– Az u7-es és az u11-es csapatokkal részt veszünk a Bozsik-programban. Együtteseink Makón és Szegeden szerepelnek 4-6 alkalommal, amikor körmérkőzéseket játszanak. Az ifik a megye II B csoportjába tartoznak és a felnőtt meccsek előtt fociznak – mondta Karsai Gábor.

Az u7-es korosztálynak heti két edzése van, de szeretnék növelni a tréningek számát a jövőben, hiszen a legkisebbekkel kellene a legtöbbet foglalkozni. Jelenleg két edző tevékenykedik Apátfalván, ezért nehéz megoldani. Az u11-nek három tréninget iktatnak be, az u19-nek pedig szintén két edzés fér bele.

– Az ifikkel tavaly a tanulás éve volt, mert nagyon fiatalok a fiúk. 15-20 fős a keretünk, amire büszkék lehetünk. Egy jó közösség alakult ki, ahol az eredmény másodlagos elvárás. Sikerült régi makói játékosokkal erősítenünk, így a középmezőny elején szeretnénk végezni, de akár a dobogóra is odaérhetünk. Hihetetlenül jó a csapatszellem, a hozzáállásban viszont még javulnunk kell – tudtuk meg az utánpótlás trénertől.