Hírek Makó Térség

Tiszta ivóvizet szeretne Makó és 16 kistelepülés

Ha nem kap a Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Társulás 560 milliós segítséget a kormánytól, nemcsak jó ivóvíz nem lesz 17 településen, de az eddigi támogatást is vissza kellene fizetni – derült ki a szerdai magyarcsanádi tanácskozáson. Archív képünkön az Alföldvíz szakembere kóstolja az apátfalvi ivóvizet.

MH-Magyarcsanád

17 település vezetői vettek részt a „Makó és Térsége” Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa szerdai magyarcsanádi tanácskozásán. Farkas Éva Erzsébet, a társulás elnöke tájékoztatta a jelenlévőket arról december 30-án írta alá a korábbi új ívóvízminőség-javító program támogatási szerződése módosítását. Kiemelte, Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter hatékony közbenjárásának köszönhetően nettó 560 millió forintból folytatódhat a munka. – Ha a kormánytól nem kapunk megfelelő támogatást, a településeknek nagy összegű visszafizetési kötelezettségük lett volna, amely mindennapi működésüket veszélyeztetné – hangsúlyozta Farkas Éva Erzsébet.

dav

A társulás tagjai ezt követően a műszaki ellenőrzés és a kivitelezés közbeszerzési kiírását hagyták jóvá és fogadták el és döntöttek a projektmenedzseri tevékenység ellátásáról. Az új támogatási keretből újítják fel meglévő kutakat, választják ki a vízbázist, végzik el a hálózatrekonstrukciót, s növelik a fertőtlenítés hatékonyságát.

Az ülésen elhangzott: nagyon fontos, hogy folytatódhat ez a beruházás, hogy megvalósulhasson a program eredeti célja, azaz, hogy valóban jó minőségű vizet fogyaszthassanak a térségben élők.

Szekeres Ferenc, Apátfalva polgármestere kiemelte, bízik benne, hogy ennek a fejlesztésnek köszönhetően megfelelő minőségű ivóvíz lesz minden településen.