Makó Színes

Odafagyott a Kavicson ülő lány

Odafagyott a bontás alatt álló makói könyvtárépület nyitott átriumában lévő Kavicson ülő lány szobra, eddig azért nem nyúltak hozzá. Ha kienged átmenetileg a múzeumba viszik.

Korom András – Makó

Aggódni kezdtek olvasóink amikor meglátták a makói könyvtár bontásáról készült legutóbbi képeinken, hogy a Kavicson ülő nő, azaz a könyvtár átriumában lévő szobor még mindig a helyén van. tartottak attól, hogy Tóth Valéria 19745-ben avatott műalkotása megsérülhet az épület bontása során.

Azt már akkor is látni lehetett, hogy a szobor környékén nem nagyon bontott a kivitelező cég.

navigate_before
navigate_next

Gajáta Fanni képein a könyvtárbontás mai képei. Vigyáztak a Kavicson ülő nőre, igaz már kicsit poros lett.

– Eddig nem lehetett hozzányúlni a szoborhoz, ugyanis az a helyére fagyott a nagy hidegben, így félő volt, hogy eltörik, ha megpróbáljuk elmozdítani vagy kiemelni onnét – mondta érdeklődésünkre Szikszai Zsuzsanna. A József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója hozzátette, a bontás munkavezetőjével folyamatosan tartja a kapcsolatot, s amint sérülés nélkül lehet, a szobrot kiemelik a helyéről, s átmeneti időre a múzeumban helyezik el.

– A műalkotás nem vész el, hiszen azt a Makovecz Imre tervei alapján épülő új könyvtár átriumában helyezzük el – tette hozzá.