Makó Színes

Jégkacsát alkotott a makói és kiszombori fafaragó

Bárdi Andrea művésztanár és Szalma László kiszombori hobbi fafaragó is benne volt abban a csapatban, akik elkészítették a közel 75 tonnás kacsa úszógumit a balatonlellei yachklub jégkarneválján.

Gajáta Fanni – Makó 

Hatalmas élményben lehetett része Bárdi Andrea művésztanárnak és Szalma László kiszombori hobbi fafaragónak, akik a hétvégén rendezett balatonlellei jégkarnevál óriás jégkacsájának készítéséhez invitálták meg őket. A faragást M. Tóth Zsolt világbajnok jégszobrász irányította. Bár a jégkacsa nem örök, azonban nem az a cél, hogy az örökkévalóságnak készüljön.

– A jég- és homokszobrok a mulandóságnak vannak tervezve. Azonban az alkotás öröme, a csapatmunka és a jó hangulat volt a lényeg. Szerintem ezek kárpótoltak minket – fogalmazott Bárdi Andrea. Ez volt az első alkalma, hogy a jeget szoborrá formálhatta.

MTI Fotó: Mohai Balázs

A jégkacsa alig két nap alatt készült el, 500 darab 150 kilós balatoni jégtömbből, amelyek kivételében a kiszombori Szalma László is segített, aki öt éve hobbi fafaragó. Ő is első alkalommal dolgozhatott jéggel.

– Nagyon szuper volt az egész. Azt hittem, a fűrész nehezebben viszi a jeget, hihetetlen, hogy mennyi mindent lehet készíteni és hogyan lehet megmunkálni – mondta László.

Azonban két fafaragó véleménye eltér, hogy melyiket is könnyebb megmunkálni. Andrea szerint a jeget, ugyanis azt egyszerűbb javítani, ha valamit elszúr az ember. László úgy véli, nehezebb javítani, mert ha elvékonyítod könnyen törik. Viszont abban megegyeztek, hogy egy hatalmas élmény volt ez a hétvégi kaland.

Lassan kész a jégkacsa ??❄⛸?

Közzétette: BL YachtClub & Apartments – 2017. január 29.