Hírek Makó

Vagyont vesztett a makói önkormányzat

A két napirendi pontot zökkenőmentesen szavazták meg a makói képviselők, a ma reggeli, nyúlfarknyi ideig tartó rendkívüli ülésen.

Korom András – Makó

Rövid ideig tartott a ma reggeli városházi rendkívüli testületi ülés, melyen a képviselők mindenféle hozzászólás nélkül szavazták meg a roma és román nemzetiségi önkormányzatokkal való együttműködési szerződés – a törvény által előírt – felülvizsgálatát. A második és egyben utolsó napirendi pontnál pedig tudomásul vették, hogy az 1997. március 18-án alapított, egyébkét szentesi székhelyű, s jelenleg Frank László Béla által ügyvezetett Dél-Alföldi Agro- Bio Innovációs Centrum Kht-ba az alapításkor a Makó és Térsége területfejlesztési Önkormányzati Társulás által befizetett 1 millió, míg a Makói önkormányzat Által befizetett 100 ezer forint forint, a Kht. törzstőkéjének 2002-es (!) leszállítása miatt megfeleződött, azaz a kettő összesen 550 ezer forintra olvadt.

A Délmagyarország tavaly májusban írta meg, hogy a Dabic Nkft. fut 74 millió forintja után, melyet valaki még azelőtt vett fel egy számláról, hogy abból a pénzből a később bedőlt Hungária Értékpapír Zrt-nél értékpapírt vehettek volna. A jelenlegi ügyvezető feljelentést tett az ügyben, azonban a vizsgálat nem hozott eredményt. Frank László Béla így a követeléssel a Hungária felszámolójához fordult.