Makó Sport Térség

A középső házban folytatják szereplésüket az utánpótlás kézisek

A Makó KC u-11-es csapata jól szerepelt az idény alapszakaszában, így a lányok a rájátszásban a régió középső házában bizonyíthatnak.

Albert Barbara – Makó

A Makó KC 2015-ben a TAO-s pályázat következtében több utánpótlás korosztály csapatát is versenyeztethette. Az u-11-es együttes a Badó László Régió C csoportjában szerepelt, ahol nem sikerült pontot szerezniük az alapszakaszban, így a rájátszásban az alsóházban folytatták a megmérettetéseket.

– Az édesanyám is kézilabdázott, a pálya mellett nőttem fel. Kipróbáltam magam szélsőként, de legtöbbször irányítóként és átlövőként játszom. 14 mérkőzésen 63 gólt szereztem. Szívesen kézilabdáznék egyszer a Győrben, hiszen a kedvenc csapatom – mesélte Balázs Evelin Ágnes, a házi gólkirály.

A 2016/2017-es idényben a csapat ismét indult a régió L u11 korosztályában. Eddig sikeresen vették az akadályokat, hiszen már az alapszakaszban több pontot szereztek, mint tavaly az egész idényben. Négy győzelmet arattak és egy döntetlent játszottak a lányok, akik egyre több gólt szereznek és kevesebbet kapnak.

– Az előző évek munkája és az edzések meghozták a gyümölcsüket. A lányok a rájátszásban a régió középső házában bizonyíthatnak. Büszke vagyok a csapatomra, mert bátran kiállnak a nagyobb tudású együttesek ellen is. Többször bebizonyították küzdőszellemüket, annak ellenére, hogy csak két edzésre van lehetőségük. Örülök, hogy több új tagokkal bővült a keretünk. Az egyesület továbbra is várja a kézilabda iránt érdeklődő fiúkat és lányokat különböző korosztályokban – tudtuk meg Balázs Erikától, a Makó KC utánpótlás edzőjétől.

Az első mérkőzés vasárnap lesz Szarvason két nehéz ellenféllel. A csapat április 29-én hazai közönség előtt is bemutatkozik.

– Szeptemberben választottam a kézilabdát és nagyon tetszik a sportág, szeretném minél tovább folytatni. Még nem játszottam tétmeccsen, de remélem, hogy minél hamarabb pályára léphetek. A szüleim támogatnak és örülnek, hogy sportolok – árulta el Kovács Anna, az u-11-es csapat egyik új tagja.