Kék hírek Térség

Gyermekláthatás miatt tört-zúzott a féltékeny férfi

Beverte volt élettársa otthona két ablakát, beugrott a kerítésen, majd berúgta az ajtót és még az exe új barátjának is behúzott egyet, pedig csak gyermekeit szerette volna látni egy férfi. Az ügyészség garázdaság miatt emelt vádat ellene.

A vádirat szerint a szentesi férfi és a sértett között az élettársi kapcsolat mintegy 10 év után tavaly év elején szakadt meg a vádlott féltékenysége miatt. A sértett ezt követően elköltözött két közös gyermekükkel és időközben új kapcsolatot is létesített, amelybe a vádlott nem tudott belenyugodni.

Tavaly november 20-án a kora délutáni órákban a vádlott megjelent volt élettársa szentesi ingatlanánál azzal az indokkal, hogy közös gyermekeiket szerette volna látni. Ennek érdekében bekopogott az utcai ablakon, amikor is a sértett közölte vele, hogy csak az egyik gyermek tartózkodik otthon, illetve, hogy a lakóházba a férfit nem engedi be. A vádlott ezen közlésre feldühödött, illetőleg meglátta a sértett új barátját is, majd kiabálni kezdett és mindkét utcai ablakot ököllel betörte. Ezután a kerítésen keresztül beugrott az ingatlan udvarára, hogy a házba bejusson és ennek érdekében a bezárt ajtót is berúgta. A házba bejutva a sértett új barátját ököllel megütötte, illetőleg szidalmazta. A volt élettárs értesítette a rendőrséget, de amíg azok kiértek, gyermekével együtt az utcára ment, beültek az autójukba. A vádlott ide is követte őket és több alkalommal a gépkocsiba is belerúgott.

A vádlott cselekményével mindösszesen mintegy 100 ezer kárt is okozott azon túlmenően, hogy erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, vagy riadalmat keltsen.

Az ügyészség a vádlottat garázdaság vétségével vádolja.