A makói Magán Zeneiskola képzőművészeti csoportjai alkotásaiból kiállítás nyílt ma délután a Hagymaház aulájában.

Albert Barbara – Makó

A Magán Zeneiskola képzőművészeti csoportjai alkotásait február 21-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Hagymaházban. A tárlat megnyitásában közreműködtek az iskola gitáros növendékei is.

– A kiállításnak kötött témája nincs. Képzőművészeti csoportjaink három telephelyen működnek. Kiszomboron és Földeákon két-két csoportunk van, ahova mintegy 70-en járnak, sőt a Kálvin iskolában több évfolyamot is indítottunk a nagy érdeklődés miatt. Igyekeztünk, hogy mindenki valamilyen módon bemutatkozhasson. Rendkívül sokszínű egyéni és csoportmunkák születtek – mondta Oláh Nóra, a Magán Zeneiskola tanszakvezető művésztanára.

Készültek alkotások hagyományos technikákkal: ceruzával, filccel, zsírkrétával. Gyönyörűek a Kálvin iskola tanulóinak a papírplasztikái, melyek hangszereket ábrázolnak, de rendkívül különlegesek a földeákiak nyomtatási technikával készült alkotásai is. A gyerekek szívüket-lelküket beleadták, mindegyik munkának megvan a maga szépsége.

– Nagyon szeretünk rajzolni, heti kétszer járunk szakköre. Peták Mária segítségével igyekszünk elsajátítani az alapokat. Négyen közösen terveztünk és alkottunk meg egy pillangót – árulta el Kecskeméti Kíra, Horváth Bianka Viktória, Korom Hanna, Csapó Zsanett, a Kálvin iskola ötödikesei.

Egy-egy kiállítás sokat jelent egy gyermek életében, hiszen nagy örömöt okoz nekik, hogy sokan láthatják munkájuk gyümölcsét. A diákok szívesen rajzolnak a szabadban, mindig nagy élmények számukra a képzőművészeti táborok.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest