Makó Színes

Mindent tudtak a makói Ki mit tud?-on

Kanálon egyensúlyoztak tojást, bekötött szemmel kerülgettek földre tett tárgyakat, célba dobtak és azt s tudták ki volt a város rendszerváltás utáni első és ki jelenlegi polgármestere. És persze a korabeli slágereket is felismerték ma délelőtti Ki mit tud?-jukon a Batthyány utcai otthon lakói.

Korom András – Makó

Az életkor, a bot vagy a járókeret sem szegte a kedvét annak a 28 idős otthonlakónak, akik részt vette az ügyességi feladatokkal tarkított ma délelőtti vetélkedőn.

Az versenyzők négy 7-7 fős csapatba tömörülve vágtak bele a feladatok megoldásába, ha kellett egymást is hangosan biztatva. – A mai Ki mit tud?-on 9 feladatot kell teljesíteniük a csapatoknak – árulta el Major Edit, az egyik szervező.Hozzátette, az idősek nagyon szeretik ezeket a vetélkedőket.

navigate_before
navigate_next

A versenyzők nagy igyekezettel vettek részt a különböző megmérettetéseken, a bekötött szemmel való akadálypályát, a célba dobást, a letakart tárgyak kézzel való felismerését, a korabeli slágerek felismerését, a mondások, közmondások párosítását vagy éppen a Makóval kapcsolatos kvízt. Akadt olyan csapat, mely az összes, könnyebb nehezebb kérdésre hibátlanul tudta a választ, így nem csoda, hogy szoros eredmény született, pusztán egy pont döntött az első és a második helyezett között.

– A napi foglalkozásokon túl igyekszünk havonta olyanokat is szervezni, melyben minden lakó részt tud venni, mint a mai vetélkedő volt, de ilyenek a tavaszi kirándulások, vagy a csoporttornák – mondta Gönczy Gábor igazgató.