Hírek Makó

Ideiglenes Sánta Sándor városházi irodája

Sánta Sándor települési képviselőnek a tavaly december 1-jei honvédi fórumon kért városházi irodát Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, melyet a polgármester meg is ígért. A város díszpolgára egyelőre ideiglenes irodát kapott.

Korom András – Makó

Lázár János, azon a tavaly december 1-jén a Zöldért vendéglőben kért városházi irodát Sánta Sándor részére, melyen bejelentette, hogy Makó 1 milliárdot kap a Honvéd fejlesztésére, míg 2,5 milliárdot a könyvtárépítésre. A térség országgyűlési képviselője akkor arra kérte a város vezetését, hogy bocsásson Sánta Sándor rendelkezésére egy városházi irodát, hogy ott tudjon fogadóórát tartani a Honvédban élők számára, hogy többé ne fordulhasson elő, hogy őt a háziorvosi rendelőjében zavarják meg, vagy fenyegessék különféle a Honvéddal kapcsolatos ügyek miatt. Ezt Farkas Éva Erzsébet azonnal meg is ígérte.

Megkérdeztük a városházát. hogy a fórum óta eltelt kis híján 2 hónap alatt mit sikerült teljesíteni a kérésből és ígéretből. (Közben január elsejével felhagyott a háziorvosi praxissal a városatya, így a honvédiak hiába keresik a Tulipán utcai rendelőben.)

– A képviselői iroda végső helyének kialakítása hosszabb időt vesz igénybe, tekintettel arra, hogy rengeteg iratot kell mozgatnunk. Emellett módosítani szükséges a Csongrád Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalával fennálló használati szerződést a Széchenyi tér 22. szám épületére vonatkozóan. Ez idő alatt ideiglenesen a földszint 27-es szobában fogadhatja a képviselő a körzetében élő lakosokat előre meghirdetett időpontban – közölte érdeklődésünkre Szabó Sándor, a polgármesteri hivatal jogi irodája vezetője.