Az utóbbi idők legnagyobb rohama volt  a zöldhatáron a hétvégén. A kép illusztráció.

MH- összeállítás

Pénteken 0 óra és vasárnap éjfél között  összesen 567-en szándékoztak illegálisan bejutni a magyar-szerb határon. A rendőrök és a katonák 443 személyt megakadályoztak az ország területére történő illegális belépésben, 124 főt feltartóztattak és átkísértek az ideiglenes biztonsági határzáron.

Hazánk területén 21 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, továbbá 5 fővel szemben közokirat-hamisítás miatt indítottak büntetőeljárást- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A lakosság biztonságának megtartása érdekében létszámnövelésre, valamint a jogi és a technikai eszközök bővítésére készülnek a magyar határvédelemben – ismertette a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában. Bakondi György azt mondta: míg korábban az volt tapasztalható, hogy télen mérséklődött a migrációs nyomás, most a nagy hideg ellenére is folyamatosan, még a befagyott Tisza jegén is érkeznek migránsok. Most a Líbiából Olaszországba tartó tengeri útvonalon sincs csökkenés, de emellett sok más irányból is jönnek – közölte a főtanácsadó, aki szerint a bizonytalansági tényezők miatt nehéz megjósolni, mi várható a migrációs helyzetben. Bakondi György szerint azoknak a kormányoknak, amelyek meg akarják védeni népeiket, határaikat – mind nemzeti, mind uniós kötelezettségből – intézkedéseket kell tenniük, fel kell készülniük.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest