Hírek Térség

Kifigurázták az álszent vakhitet

A szerelem, egy kis furfanggal és egy nagyszájú komorna segítségével győzte le az álszent vakhitet ma este a BFMK színpadán.

MH-Vásárhely

A vakbuzgóságot, az álszentséget és az álszent vakhitet gúnyolta, ostorozta minden egyes szavával Moliére: Tartuffe című botránydarabjával, mely annak idején akkorát ütött, hogy szerzője évtizedekig magyarázkodott miatta. Ezt a darabot aktualizálta a mai nyelve, frenetikus stílusban Parti Nagy Lajos, s állította ma este a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadára a Jászai Mari Színház.

navigate_before
navigate_next

A szereplők: Crespo Rodrigo, Megyeri Zoltán, Major Melinda, Danis Lídia, Kardos Róbert, Pilnay Sára, Dévai Balázs, Mikola Gergő, Bajcsay Mária, Végh Péter, Maróti Attila, Mihály Csaba és Varga Imre Dániel valósággal fürödtek, a kacagtató helyzetekkel, jellemekkel és a lehengerlő nyelvi játékokkal dúsított, a vakhitről, a szélhámosságról, az együgyű becsapott emberekről szóló darabban, mely a  közönségben hol a tapsot, hol a kuncogást, hol pedig a harsány nevetést váltotta ki.