Makó Színes

Szélhámos adta ki magát a polgármester öccsének

Még Farkas Éva Erzsébet öccsének is kiadta magát egy csaló, hogy pénzhez jusson, de más kreatív ötletei is voltak. Még nincs helye a fejetlen angyalnak, iható a makói ivóvíz, s az is kiderült, mit kíván a makói ifjúság – ezek is történtek a héten. A gif illusztráció.

Korom András – Makó

Hétfő: Még a polgármester is verset mondott a Magyar Kultúra Napja SZIGNUM-beli ünnepségén, melyen 300 diák szavalt Arany János verseket. Aznap köszöntötték a 90. születésnapját ünneplő Nagy Istvánné Harcsár Klárát, akiről kiderült, hogy a Bérpalotában egykoron működő cukrászdában dolgozott és ott ismerte meg a férjét. Este százak gyújtottak gyertyát a veronai buszbaleset áldozatai emlékére a Hagymaház előtti díszkútnál.

Kedd: 15 nagycsaládosnak osztott szét 90 doboz tápszert a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja. 350 millió forintból modernizálják a Galamb suli épületét. Energetikai felújításon esik át. 9 általános iskola 135 diákja grundbirkózó versenyét rendezték az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Nem kell aggódni az ivóvíz miatt, ugyanis a lakosság nem az új hálózatról kapja a vizet, hanem a régiről – jelentette ki a Vertán-telepi nyugdíjas klubban a polgármester.

Szerda: délelőtt mutatták be a múzeumban a Makó Anno Guide-ot, azaz a Szirbik Miklós Egyesület okostelefonos applikációját. Látogatási tilalom lépett életbe a makói kórházban, az influenzajárvány miatt. Június 30-ig minden kórházi textíliát vadonatújra cserélnek a makói és a vásárhelyi kórházban. Az elavult makói mosodából textilraktár lesz – jelentette be a győztes pályázatokról szóló sajtótájékoztatóján Kallai Árpád főigazgató. A Rendőrség csapata nyerte meg a Givaudan Kupát a +35 évesek kategóriájában, teljesítményüket a különdíj mellett oklevéllel is jutalmazta a Makó Híradó hírportál.

Csütörtök: Kiderült, hogy 100 milliónál is többe kerülne a romos Kálvin utcai rendelő felújítása, ezért inkább elköltöztetik onnét. Ahogy az is, hogy bár Makovecz könyvtérként emlegetik az építés előtt álló bibliotékát, de annak József Attila marad a névadója. Sipos Jenő szervezett egy kiállítást még 1999-ben Páger Antal születésének 100. évfordulója alkalmából, ebből nőtt ki a Páger Antal Színészdíj – derült ki egy, a Koronában rendezett kerekasztal beszélgetésen.

A Délmagyar írta meg hogy egy szélhámos kér és kap különféle ürügyekkel pénzt főleg idősektől. Luigi is bedőlt annak a férfinak, aki már a polgármester öccsének is kiadta magát. Az N. Attila néven emlegetett férfit 175 centi magas, zömök testalkatú, fekete hajú, kopaszodó emberként írták le. A rendőrség nyomoz az ügyben, s a sértettek jelentkezését várja.

Péntek: Gárdos Péter Hajnali láz című filmjét nézte meg 280 makói diák a Holokauszt Emléknapon. A zömében még tavaly ősszel, a csatornázás garancia javítása miatt felvágott úttestek nehezítik a közlekedést. Tavaszig nem is ígérnek javulást. A városházán közölték, még nem döntötték el, hogy hol állítják fel a még az előző városvezetéstől „megörökölt” Makovecz-emlékművet. A fejetlen angyal makettje egyébként nem tetszik a helybélieknek.

Szombat: a makói ifjúsági felmérésből kiderült, hogy valamivel több mint 340-en töltötték ki az online kérdőívet, s a 14 és 18 éves korosztály számára fontosak lennének olyan helyek, ahol alkoholmentesen is tudnának programokat szervezni, illetve olyan előadókat, koncerteket szeretnének látni, hallani, akik az ő korosztályukhoz szólnak.