Makó Sport Színes Térség

Makói gyerekekkel szelfizett a Pick sztárja

Thiagus Petrus a kézilabda világbajnokságról visszatérve elkísérte a MOL-Pick Szeged csapatát a Vojvodina elleni felkészülési meccsükre. A klasszis balátlövő nagy népszerűségnek örvendett Makón.

Albert Barbara – Makó

Thiagus Petrus Goncalves Dos Santos pályafutását Brazíliában kezdte, majd a spanyol CB Ciudad de Logrono csapatához szerződött. A MOL-Pick Szegedben 2015 óta játszik.

– Nem bántam meg, hogy Szegedre igazoltam, hiszen nagyon színvonalas a csapat játéka, hihetetlenül elégedett vagyok, jól megértem magam a társakkal és az edzővel. Szeretnék minél tovább maradni az együttesben – tette hozzá.

A franciaországi világbajnokságon a brazil válogatott tagjaként a nyolcaddöntőig menetelt, ahol a spanyoloktól szenvedtek vereséget. A magyar válogatott a negyeddöntőig jutott.

– Igyekszünk napról napra fejlődni és remélem, hogy jövőre lesz több esélyünk az elődöntőben vagy a döntőben szerepelni – árulta el a balátlövő.

A klasszis kézilabdásnak megsérült a combközelítő izma, ezért pár hétig pihennie kell fizioterápiával egybekötve.

– Először jöttem a makói sportcsarnokba, viszont a kórházban már jártam az orvosunknál. Nagyon tetszik a város és a sportcsarnok. Hallottam a híres Hagymatikumról, ha időm engedi, akkor mindenképpen ellátogatok a gyógyfürdőbe – avatott be.

A fiatal sportoló elmondta, hogy szeretne minél tovább jutni a Bajnokok Ligájában, valamint győzni a magyar bajnokságban.

– Úgy gondolom, hogy a Vojvodina elleni meccs fontos volt a csapatnak, mivel a jövő héten már kezdünk. Ez egy jó lehetőség volt, hogy felkészüljünk. Az ellenfél ellen nehéz támadásokat vezetni, masszív a védelme, fizikailag erősek, sőt tapasztaltak – mesélte Thiagus.