Kék hírek Térség

Ötvenöt milliót sikkasztott az ügyvéd

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi ügyvéddel szemben, aki 2011. augusztusa és 2015. márciusa között tizenegy ügyfél letétként átadott, összesen mintegy ötvenöt millió forintját saját céljaira fordította.

A vádirat szerint a vádlott tizenegy esetben az ügyfél által átadott pénzt nem a megállapodásban foglaltak szerint kezelte, hanem saját megélhetését fedezte belőle. Egy esetben az ügyvéd a letéti számlájára tévesen megküldött pénzösszeget vett fel és használt fel jogtalanul. Az ügyvédi letétként kezelt pénzt az ügyvéd nem használhatja, azt csak az ügyfél rendelkezései szerint fizetheti ki. A vádlott az ügyfelek pénzét, határidőn túl, egy sértett kivételével, visszaadta, a hiányzó pénzösszegeket legtöbbször a másik ügyfél által átadott pénzből fizette vissza. Az elkövető 2015. márciusa óta ügyvédi tevékenységet nem folytat.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a volt ügyvédet nagyobb, valamint jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével és jogosulatlan elsajátítás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – közölte az ügyészség