Makó Sport Térség

Magabiztosan nyert a Pick Szeged Makón – galériával

A MOL-Pick Szeged 35-27-re győzött az RK Vojvodina ellen a makói Erdei János Sportcsarnokban.

Albert Barbara – Makó

Jól kezdték a meccset a szegediek, a 8. percben már 5-2-re vezettek. A 16. percben a szerbiaiak 9-8-ra megközelítették a Pick Szegedet. A hazaiak magabiztosan játszottak, ennek ellenére a 22. percben a vendégek kiegyenlítettek 12-12-re. A csapatok végül 15-14-es eredménnyel mehettek a szünetre.

– Tavaly játszottunk edzőmeccset Szerbiában, akkor kikaptunk, de most hazai pályán meg kell vernünk őket. Szerdán értem haza a világbajnokságról, kíváncsi vagyok, a fiúk hol tartanak a felkészülésben. Természetesen győzelmet várok a mai mérkőzésen. A Vojvodina egy fiatal együttes, biztos gyorsan fognak játszani, lerohannak bennünket, de a támadásokat úgy kell befejeznünk, hogy ne tudjanak gyors gólokat szerezni. Jó Makón játszani, hiszen szeretik az itteniek a kézilabdát, sőt teltházas a találkozó. Nehéz mérkőzések várnak ránk a bajnokságban, illetve a nemzetközi porondon is. A fehérorosz bajnokkal kezdünk idegenben, ami nagyon nehéz lesz és meghatározza, a csoportban hol fogunk végezni. Mindent megteszünk, hogy a Bajnokok Ligája csoportjában megtartsuk a második helyünket – árulta el Balogh Zsolt, a Pick Szeged jobbátlövője.

A szegediek az első 30 perchez hasonlóan a második játékrész elején ismét elhúztak, a 11. percben már 25-19 volt a kijelzőn. A rivális már nem tudta tartani a ritmust a Pick csapatával, mely magabiztosan 35-27-re hozta a meccset.

– Elégedett vagyok a mérkőzéssel, a játékosok pályán nyújtott munkájával és hozzáállásával. A legfontosabb, hogy a következő találkozókra mindenki készen álljon az előttünk álló feladatokra. Sajnos a csapat nem tudott együtt edzeni a tavaszi idényre, de egyénileg hasznos volt a felkészülési időszak – mondta Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője.

navigate_before
navigate_next