Hírek Makó

Nem újítják fel, elköltöztetik a Kálvin utcai rendelőt

Túl drága lenne, 100 milliónál is többe kerülne a felújítása, ezért inkább elköltöztetik onnét. A helyet már keresik.

Korom András – Makó

Farkas Éva Erzsébet a Szépkorúak Klubja tegnapi rendezvényén beszélt arról, hogy nem újítják fel a Kálvin utcai rendelőt, ugyanis felmérték annak állapotát, és kiderült, hogy az 100 milliónál is többe kerülne. Ugyanis olyan rossz állapotban van az épület. A városvezető elmondta, helyette elköltöztetik körzeten belül, s már keresik is az új helyét. Az újvárosi rendelőt azonban még az idén felújítják.

Az emlékezetes, hogy Buzás Péter polgármestersége idején Sánta Sándor, ellenzéki képviselőként számos alkalommal felszólalt a testületi üléseken, kérve a rendelők felújítását, de eredménytelenül.

Gajáta Fanni fotója még 2015 novemberében készült. A helyzet azóta még rosszabb.

A romos rendelővel kapcsolatban dr. Lóczi Rozália gyermek háziorvos is kérte az előző városvezetést, hogy újítsák fel a rendelőt, de ő is süket fülekre talált. Az épület hibáit felsoroló panaszlevelére 2014-ben némi fűtéskorszerűsítést ígért meg az előző városvezetés.

A doktornő egy 2015 novemberében tartott lakossági fórumon azt mondta, hogy a rendelő ablakait nem merik kinyitni, félve, hogy azok kiesnek a helyükből, így a várót csak az ajtó keresztül lehet szellőztetni. Így a levegője is dohos. A rossz falakat gyerekrajzokkal próbálják eltakarni. Évekkel ezelőtt csőtörés volt az épületben. A kartonozó padlója alatt akkor fedeztek fel egy lyukat, melyet betonkockákkal fedtek el. A kazánra pedig – mely a fogászati és a gyermekrendelőt, valamint a gyógyszertárat is fűti – minden nap figyelni kell, mert egy nap alatt elfolyik belőle a víz – panaszkodott a fórumon. A rendelő padozata hepehupás, a mosdók állapota pedig tragikus. Ugyancsak hullámos a gyógyszertár padozata, s az épület az elmúlt években több helyen is beázott.

Egy tavaly őszi fórumon pedig a doktornő kérdésére azt mondta a polgármester, hogy már a szakhatóság is kimondta, kötelező a rendelő felújítása. Farkas Éva Erzsébet akkor ezt 90 millióra becsülte. Elmondta, ha nem lesz rá pályázat, a városnak önerőből kell megvalósítania.

One Response

  1. Azt nem értem kultúrára minek költünk milliárdokat? egy megszokott rendelő intézetet meg nem éri meg felújítani! Én személyszerint fontosabbnak tartom az egészségügyi ellátást mint a kultúrális művelkedést szerintem símán felújítható eleve központban van megszokott hely egy másik épület kinézése után ha lenne persze aktuális épület ugyanugy rávernének 100 millát szóval ez csak kifogás szerintem túlvariálni felesleges 🙂

Comments are closed.