Makó Térség

Gyurmáztak is a pöttömök a Kassai óvodában – galériával

A Makói Óvoda Kassai utcai tagintézménye ma délután tartotta első Pöttöm Palota foglalkozását, ahova a leendő óvodásokat és szüleiket várták.

Albert Barbara – Makó

A Kassai ovi minden hónap utolsó csütörtökén játékos foglalkozást tart áprilisig, kivéve márciust, amikor más napra esik. A Pöttöm Palota rendszerint fél 4-től fél 5-ig tart.

– Szeretnénk, hogy az óvodások és szüleik betekinthessenek az intézményünkbe, ismerjék meg munkánkat és nézzenek szét nálunk. A gyerekek egy kicsit tornázhatnak, rajzolhatnak, énekelhetnek, beszélgetünk az óvodáról és igyekszünk bemutatni, milyen nálunk. Jelenleg 55-en járnak hozzánk, két csoportra osztottunk őket, de tervezzünk egy harmadikat is – tudtuk meg Barta Anitától, a Makói Óvoda Kassai utcai tagintézményének vezetőjétől.

A gyermekek a vizuális tevékenységen és a játékokon kívül mozoghatnak is, sőt megismerhetik az óvoda életét.

– Egyrészt hivatalosan, másrészt, mint édesanya jöttem el a foglalkozásra. A Pöttöm Palota az óvodának egy új kezdeményezése, ahova várunk minden kis leendő óvodást az anyukájával. Lehetőség nyílik az ismerkedésre, beszélgetésre. Makón nincs baba klub, ahol az édesanyák személyes tapasztalataikat megosztanák egymással, ezért találtuk ki ezt a rendezvényünket. A kislányom, Odett Sára még bölcsődés, de hamarosan már óvodás lesz, ezért mi is nagy érdeklődéssel tekintünk be egy-egy intézménybe – mondta Bába Andrásné, a Makói Óvoda intézményvezetője.

– Két kislányommal, Enikővel és Dórával érkeztem, akik 3 évesek múltak. Jelenleg keressük a számunkra alkalmas óvodát. A lakóhelyünkhöz a Kassai utca van a legközelebb, a védőnőnk ajánlotta a mai foglalkozást – árulta el Szabóné Fülöp Viktória, az egyik édesanya.

navigate_before
navigate_next