Kék hírek Ország-világ Térség

Tetten érték az apátfalvi fatolvajokat

Az apátfalvi rendőrőrs munkatársai érték tetten még szombaton azt a két helybélit, akik hetek óta dézsmálgatják a környékbeli erdőket. A kép illusztráció.

MH-Apátfalva

Alkalmanként 5-6 mázsa fát is kivágtak akkor még ismeretlen tettesek az apátfalvi és környékbeli erdőkből az utóbbi időben. A rendőrök és a helyi polgárőrök megerősített járőrözéssel probálták fülön csípni a fatolvajokat. Szombaton sikerrel is jártak a helyi rendőrőrs munkatársai, akik az ártéri erdőben értett tetten két helyi lakost. Az elkövetők -egyik még csak 17 éves – kihallgatásuk során beismerték, hogy hetek óta rendszeresen lopják a fát az Apátfalva környéki erdőkből. Egy-egy alkalommal 5-6 mázsa fát vágtak ki és vittek el. A tettesek – akik ellen lopás miatt indult eljárás – több százezer forintos anyagi kárt okoztak.

+++

Az apátfalvi önkormányzat összesen 365 rászorultnak osztott tűzifát szociális rászorultsági alapon. Tűzifára egyébként 388-an pályáztak. A gyermekesen 8, míg az egyedülállók 5 mázsa fát kaptak, köszönhetően a Belügyminisztériumtól elnyert 4,5 milliós támogatásnak és a helyi önkormányzat 325 ezer forintos önerejének.