Hírek Kék hírek

Rozsdás késsel szurkálta vevőjét

Megdöglesz!- ezekkel a szavakkal ragadott kést egy emberölés miatt korábban már 15 évet ült idős férfi, majd megpróbálta leszúrni vele ingatlana vevőjét. Vádat emeltek ellene. Illusztráció: northfoto.

A Csongrád Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a szegedi férfival szemben, aki az ingatlanát megvásárló férfit próbálta megölni.

A vádirat szerint a vádlott tavaly év elején értékesítette Szeged környéki ingatlanát a sértettnek. A megállapodás szerint azonban továbbra is ott maradtak értéktárgyai, illetőleg kisállatai. Néhány hónap elteltével a vevő az ingatlan bejárati kapuján lévő lakatot lecserélte, mivel nem akarta, hogy a vádlott az ingatlanban az engedélye nélkül tartózkodjon. A vádirat szerint 2016. április 20-án a sértett ismerőseivel a házban kőműves munkákat végzett, amikor megjelent a vádlott, akit arra szólítottak fel, hogy az állatokat és egyéb tárgyakat haladéktalanul szállítsa el. A vádlott emiatt több alkalommal kijelentette, hogy a sértettet leszúrja, s hogy ilyen cselekményért ült már 15 évet, amely egyébként megfelel a valóságnak, hiszen korábban emberölés bűntette miatt már jogerősen elítélték.

Röviddel ezután a sértett be akarta zárni a bejárati kaput és felszólította a vádlottat, hogy jöjjön ki. Erre a vádlott a zsebéből elővette a korábban magához vett mintegy 13 cm pengehosszúságú rozsdás kést és „megdöglesz” kijelentés kíséretében, hirtelen mozdulattal a sértett felső teste felé szúrt. A sértett észlelte a szúró mozdulatot, jobb kézzel belecsapott a késbe. A szúrást így el tudta hárítani, a kés a jobb kezét vágta meg. Mivel erősen vérzett, a sértettet kórházba szállították, míg a házban tartózkodók rendőrt hívtak.

A vádirat szerint a vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy a sértett halálát okozza, amely eredmény kizárólagosan annak védekezése miatt hiúsult meg. A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettének kísérletével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék határoz majd – közölte az ügyészség.