Makó színes

Helytörténeti mobilapplikációt mutatott be a Szirbik Egyesület

Helytörténeti célból és lokálpatrióta érzelmek miatt született meg a Szirbik Miklós Egyesület Makó Anno Guide applikációja. Az alkalmazásban a helytörténelem mellett Szirbik Miklósról, neves emberekről és épületekről olvashatnak röviden a felhasználók.

Gajáta Fanni – Makó

Páger Antalról, Galamb Józsefről, a Návay-szobor történetéről, de akár a Bérpalotáról is hasznos információkat tudhatnak meg azok, akik letöltik a Szirbik Miklós Egyesület telefonos applikációját. Forgó Géza elnöktől megtudtuk, az alkalmazás ötletét egy lengyel kirándulás során látták, azonban az alapötletet Zeitler Ádám adta.

– Az életrajzok, amik az applikációban olvashatóak, az én nevemhez fűződnek. Akár kétszer annyit tudtam volna írni, azonban a kollégák szóltak, hogy vannak határai a telefonos olvasásnak – mondta az elnök. – Zeitler Ádám ismeretségének köszönhetően tudtuk kivitelezni ez az alkalmazást.

Zeitler Ádám egyesületi tagtól megtudtuk: a Szirbik applikációját ingyenesen tudják letölteni az androidos telefonhasználók a Google Play Áruházból. Pál Richárd informatikus díjmentesen közel 100 munkaóra alatt készítette el a programot.

– Fontos célunk volt amellett, hogy azokat a fiatalokat szólítsuk meg, akik egyfolytában a telefonokat bújják, hogy a turisták felé is nyisson az egyesület. Hiszen, ha Makóra érkezik egy idegen, aki letölti az applikációt, ahogy jár-kel a városban, akkor a híres épületeket egy térképen keresheti meg és olvashat is róluk – tette hozzá.

Az applikáció egyelőre csak magyar nyelven elérhető, azonban terveik között szerepel egy kibővített, több idegen nyelven is olvasható változata.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.