Kék hírek Térség

Mindenük odaveszett a maroslelei tűzben

Mint ahogy már reggel írtuk, hétfő délután kigyulladt egy ház Maroslelén. A Rákóczi utca 85. szám alatt található házban öten éltek, köztük egy gyermek is. A tűzben mindenük odaveszett.

Gajáta Fanni – Maroslele

– Az én tulajdonomban volt a ház, azonban a fiam a menyével és a nőveremnek a lánya, a barátja és a kicsi lánya lakott a Rákóczi utca 85. szám alatt. Úgy tudtuk megoldani a lakhatást, hogy ideiglenes mi befogadjuk. Reméljük, hogy a polgármester tud abban segíteni, hogy felmérik a kiégett házat és megnézik, mit tudnak segíteni. Ezt megígérte is – tudtuk meg Pataki Szilviától. Az asszony a könnyeivel küszködve nézte az egykor még lakható házat.

Balogh Nikoletta a párjával és kislányával, Letícia élt a Rákóczi utcai ingatlanba. Mint elmondta, a szomszédban voltak, amikor szóltak nekik, hogy ég a ház.

– Csak azt láttam, hogy ömlik a füst a szobából, ahogy kinyitottam az ajtót. A tévé is nagyot durrant. Sajnos, az értékeket nem tudtuk menteni, így mindenünk odaveszett: a ruháink, az értékeink, pénzük és még a pelenkák is – mesélte az anyuka. – A kislányt is abból tudtuk átöltöztetni, amit az önkormányzattól kaptunk.

Ács Beatrix is a házban élt. Letíciára felváltva vigyáznak.

Balogh Rudolf és Ács Beatrix is a leégett házban éltek, azonban ők sem tartózkodtak otthon, amikor kitört a tűz. A férfi dolgozott.

– Szerény körülmények között éltünk, de legalább lakható volt – tette hozzá a férfi. – Dolgoztam, amikor a hírt kaptam. Azonnal siettem haza.

Martonosi György polgármestertől megtudtuk, a családnak 40 ezer forint rendkívüli segélyt tudott adni, illetve ruhával és tűzifával is segítette őket. Hozzátette, amint megkapják a tűzoltóságtól a jegyzőkönyvet, felmérik a ház állapotot.

A család minden segítségnek örül, hiszen az egész életük a tűz martaléka lett. Felnőtt- és gyermekruha, bútor, élelmiszer és használati tárgyaknak is hasznát veszik. Akik segíteni szeretnének, 06 30 462 2063 vagy a maroslelei önkormányzat által vehetik fel a kapcsolatot a családdal.

One Response

  1. Amilyen sok vagyon volt abban a házban azt az államtól kapták sztem egyikük sem dolgozott sok ingyenélö sajnos az állam segitti öket

Comments are closed.