Hírek Kék hírek Térség

Legégett egy maroslelei ház

Még hétfőn délután két órakor gyulladt ki a maroslelei Rákóczi utca 85. szám alatti parasztház, mely teljesen lakhatatlanná vált. Az ott élők sértetlenül kimenekültek. A kép illusztráció.

Korom András – Maroslele

Egy kisgyermek és négy felnőtt élt abban a maroslelei házban, amely hétfőn délután kigyulladt, majd teljesen kiégett. A parasztházban délután  órakor csaptak fel a lángok, a makói tűzoltók kiérkezésekor az épület teljes terjedelmében égett. Az egységek több vízsugárral, rövid időn belül elfojtották a lángokat, de a ház így is lakhatatlanná vált. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Mint azt megtudtuk, a házba összesen 14-e vannak állandó lakosként bejelentkezve, ám közülük csak öten voltak otthon. Ők rokonoknál kaptak szállást.

Martonosi György polgármester elmondta: az önkormányzat rendkívüli segélyt adott a szerencsétlenül jár családnak, a Vöröskereszt és az Elszegényedés Ellenes Nemzeti Mozgalom helyi szervezete pedig ruhaneművel látta el őket. A házban élőknek ugyanis mindenük odalett, használhatatlanná vált.