Makó Sport Térség

Kilenc iskola diákjai birkóztak Makón – videóval és galériával

Folytatódott ma délután a grundbirkózó verseny a városi sportcsarnokban. Ezúttal az általános iskola felső tagozatosai küzdöttek egymással.

Albert Barbara – Makó

A grundbirkózó megmérettetésen kilenc iskola képviseltette magát, nemcsak Makóról, hanem a térségből is érkeztek résztvevők.

– Az előzetes nevezések alapján 150 versenyző jelentkezett, az influenza miatt 10 százalékkal kevesebben jöttek el, de így is szép létszámmal küzdenek ma. Ez azt bizonyítja, hogy a grundbirkózásnak létjogosultsága van a városban. A Magyar Birkózó Szövetség alelnöke, Komáromi Tibor, aki többszörös világbajnok, olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok megtisztelt bennünket jelenlétével és megnyitotta a versenyt. A szövetség elismeri a munkánkat, ami 1985 óta folyik Makón – tudtuk meg Márton Imrétől, a Makó Budo Klub elnökétől.

– Először indultam ilyen versenyen, nagyon szeretném megszerezni az első helyet. Régebben úsztam, de küzdősportra sosem jártam – számolt be Jani Gergő, aki a makói Bartók iskolát képviselte.

– A sportágak közül leginkább a harcművészet érdekel. Első alkalommal küzdök, de remélem, hogy érmet nyerek – árulta el a földeáki Barna Petra.

navigate_before
navigate_next