Makó Sport Színes Térség

Gyakran jár Makóra az olimpikon

Horkai György, olimpiai bajnok is megtisztelte jelenlétével a Hagymatikum Gyógyfürdő születésnapi rendezvényét. Az 5 éves évfordulón Márton Imrével, Dömsödi Józseffel és Bujdosó Tamás Károllyal beszélgetett.

Albert Barbara – Makó

Horkai György Montrealban olimpiai bajnok lett, míg Moszkvában bronzérmet szerzett vízilabdában. Sportolóként és edzőként számos szép eredményeket ért el. Az M4 sport szakmai kommentátora ezúttal ellátogatott a Hagymatikum Gyógyfürdő születésnapi zsúrjára.

– Nagyon örülök, hogy felmerült Makón egy uszoda kialakítása, hiszen fantasztikus lehetőségek vannak a Hagymatikumban és a városban. Sokat járok ide a barátaimhoz, szerintem a vízipóló egy szórakoztató csapatjáték az idősebbeknek és a fiatalabbaknak is. Egy jó utánpótlás bázist lehetne felépíteni, közel van Szeged, Szentes, ahol kiváló felnőtt csapatokban nyílhatnak lehetőségek. Komoly lehetőséget látok, jó szakmai és lelkes edzőkkel sikeres lehetne a vízilabda Makón – mondta az olimpiai bajnok.

A Magyar Vízilabda Szövetség bevezette a régiós utánpótlás edzéseket, így az országban négy régiót hoztak létre. Minden hónap egyik hétvégéjén, két tréninget iktatnak be szombaton és vasárnap. Egy korosztályban 100-120 fő edz 6-8 hónapot, így haladnak előre. Nagyon bevált ez a rendszer, pozitívak a visszajelzések.

– Egy 33×25-ös medence tökéletes lenne Makón, akár nemzetközi mérkőzéseket is rendezhetne a város. Nagyon szurkolok, hogy legyen vízipóló. Az edzők megállapodhatnának az iskolákkal, akár napi két edzés is beleférne, mert könnyen eljutnának a gyerekek az uszodáig – árulta el Horkai György.