Makó

Jó a makói ivóvíz

Farkas Éva Erzsébet polgármester a Vertán-telepi Nyugdíjas Klubba látogatott, hogy ismertesse az elkövetkező esztendő beruházásait, projektjeit. Weszelyné Véghseő Henriett is elkísérte, s kiemelte: pályázatok benyújtásában is tud segíteni az önkormányzat.

Gajáta Fanni – Makó

Farkas Éva Erzsébet polgármester az év első hónapjában felkeresi a makói nyugdíjas klubok, egyesületeket. Kedd délután a Vertán-telepi Nyugdíjas Klubba ment és ismertette az idei év fejlesztéseit. A város első embere felhívta az egyik visszatérő beruházásra a figyelmet. Hangsúlyozta, nem kell aggódni az ivóvíz miatt, ugyanis a lakosság nem az új hálózatról kapja a vizet, hanem a régiről. Az ivóvízjavító program lezárult, de nem fejeződhetett be. A projekt nem érte el a célját: hosszú távon, stabil rendszeren keresztül biztosítani a 201-es kormányrendeletben előírt vízminőség értéket. Ennek megvalósítására kértünk további támogatást. Jelentős összeg visszafizetésére kötelezték volna a társulás tagjait is, ha a vízminőség nem éri el a megkívántat.

Weszelyné Véghseő Henriett Mária is elkísérte a polgármestert a klubba. Mint elmondta, őt bízták meg a fürdő fejlesztésének koordinálásával. Ezzel kapcsolatban tájékoztatta a tagokat. Emellett kiemelte, a nyugdíjasoknak szóló üdülési és más pályázatokban is tud segíteni.

– Mivel ebben a körzetben élek, ezért többször személyesen is megkeresnek az itt élők. Ma például járdaproblémák miatt fordultak hozzám – tette hozzá a képviselő.

Az ismertetőt követően különböző kérdésekkel fordultak a polgármesterhez a nyugdíjasok. Például, a polgármestertől megtudhatták, hogy a gyógyfürdőben választható kezeléseket akkor lehet kedvezményesen igénybe venni, ha azt a település vezetőjétől megigénylik az emberek.

A másodikos Kovács Zsombor azt kérdezte, hogy tényleg hotel lesz-e a Teleki utcai volt rendőrségi épületből. Farkas Éva Erzsébet elmondta, az épület egyelőre üres marad, még nem tudni, mi lesz a sorsa.

Továbbá kiderült, hogy ezen a héten a Makói Hírek önkormányzati újságnak egy különszáma lesz: a Páger Antal színészdíj átadása alkalmából a kuratórium tagjainak írásai jelennek meg benne.