Hírek Makó színes

Klárika néni a cukrászdában ismerte meg a férjét

A 90 éves Nagy Istvánné Harcsár Klárát köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester hétfő délután. Az idős asszony szívesen mesélt a családjáról és életéről is, illetve nagyon örült a köszöntésnek és az ajándékoknak is. 

Gajáta Fanni – Makó

Nagy Istvánné Harcsár Klára 1927. január 22-én született Kispesten. Az idős asszony 15 éves volt, amikor Makóra került, miután a szülei elhunytak. Édesanyja bátya hozta őt a Maros-menti városba.

– Miután idekerültem, elmentem egy cukrászdába dolgozni a Bérpalotába. Itt ismerkedtem meg a férjemmel, később, 1946. január 26-án hozzá is mentem. 30 évig voltunk együtt, majd sajnos elhunyt. Január 26-án lesz 42 éve ennek – mondta Klárika néni. – A cukrászdában négy évig dolgoztam, de miután férjhez mentem, utána neki segítettem, ugyanis ő szabó volt. Aztán nyugdíjig a Deák iskolában konyhásként dolgoztam.

Az ünnepeltnek két fia, négy unokája és öt dédunokája van. Mint megtudtuk, a másfél éves Vilmos a legfiatalabb és a 20 éves Bence a legidősebb dédunoka. A családja Szegeden él, azonban Klárika néni születésnapján mindenki átjött felköszönteni.

– Tegnap volt itt ám ricsaj, készültek a fotók meg minden – tette hozzá Klárika néni. – Hétköznap általában olvasgatok, tévézgetek, a szomszédasszonyaimmal beszélgetek, ha átjönnek. Mindent meg tudok csinálni, csak nehezebben. Minden napra jut takarítás vagy mosás. Főznöm nem kell, mivel azt hozzák és a tűzhelyem is tönkrement.

A 90 éves ünnepeltet a makói önkormányzat is köszöntötte. Farkas Éva Erzsébet polgármester Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét, egy csokor virágot és egy dobos tortát ajándékozott Klárika néninek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.