Kék hírek Térség

Halálra verte a testvérét a kiszombori férfi – vádat emeltek ellene

Ittas testvérét verte tigriskarom ütésekkel a kiszombori férfi, mert az nem végezte el a rábízott házkörüli munkát. Majd nem hívott hozzá orvost vagy mentőt. A kép illusztráció.

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a kiszombori férfival szemben, aki a vele együtt élő testvére halálát okozta egy el nem végzett munka miatt.

A vádirat szerint a vádlott és testvére Kiszomboron, egy közös ingatlanban éltek, a vádlott állta a ház rezsiköltségét, mivel testvére elveszítette a munkahelyét és italozó életmódot is folytatott. Emiatt a vádlott és a sértett között rendszeresek voltak a veszekedések, alkalomszerűen tettlegességre is sor került. A sértett egyébként a több éve fennálló italozó életmódja miatt legyengült állapotban volt, közlekedni is nehezen tudott.

A vádlott 2016. július 13-án 18 óra körül ért haza munkahelyéről, ahol azt tapasztalta, hogy testvére elment otthonról és a korábban megbeszélt munkákat sem végezte el a ház körül. Röviddel ezután hazaérkezett a sértett is, aki ekkor már ittasságából is adódóan magatehetetlen állapotban volt. A vádlott megpróbálta őt lábra állítani, de nem járt sikerrel, mert a sértett teljesen elhagyta magát. A vádlott ezen feldühödött, a földön ülő sértettet tenyérrel, ököllel, ún. tigriskarom módszerrel fején, felsőtestén ütötte, majd a földre kerülő sértett mellkasába térdelt, valamint a nyakát is megragadta. A bántalmazást követően a vádlott a földön fekvő sértettet magára hagyta és az ingatlanba ment. Kis idő elteltével a vádlott megpróbálta a még mindig magatehetetlenül az udvaron fekvő testvérét felállítani és a házba vinni. A sértett folyamatosan romló állapota ellenére a vádlott azon kívül, hogy  a testvérét ágyba fektette, hozzá sem orvost, sem mentőt nem hívott, és mástól sem kért segítséget. A sértett alig egy óra elteltével életét vesztette, halálát kétoldali sorozat-bordatörés következtében fellépő légzési elégtelenség és az ebből kialakuló keringésingadozás okozta.

A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni – közölte az ügyészség.