Makó Sport Térség

Megvédte bajnoki címét a Bálint Optika – videóval és galériával

A Bálint Optika idén ismét elhódította a serleget a Givaudan Kupa nyílt kategóriájában. A +35-ös korosztályban a Rendőrség, míg a +45-ösben az Apátfalva SK emelhette a magasba a kupát.

Albert Barbara – Makó

A Givaudan Kupán 18 csapat mérkőzött meg egymással három kategóriában. A teremlabdarúgó torna három hétvégén keresztül tartott a városi sportcsarnokban. A nagylakiak egy bírói ítélettel nem értettek egyet, ezért úgy döntöttek, nem szeretnék lejátszani a bronzmeccset. A harmadik helyezett az In-Team lett a nyílt kategóriában.

– Születtek meglepetések a kupán, de a papírforma is több esetben igazolódott. A döntőbe két acélos kerettel rendelkező együttes csap össze. Nehéz megjósolni, ki fog nyerni. A +35 évesek kategóriájában a Givaudan a 2. helyen végzett, kisebb meglepetés, hogy sikerült legyőzniük az Autós Csárdát. Örülünk, hogy rengetegen szurkoltak a sportcsarnokban és követték a meccseket. A Maros-menti UFC játékosai bemutatót tartanak a közönségnek és reméljük, a jövőben ők is fociznak majd a tornán, hiszen sokan a jelenlegi sportolók közül itt nevelkedtek – mondta Kovács Gábor sportszervező a döntő előtt.

A Malibu Kávézó második lett.

A Bálint Optika jól kezdte a mérkőzést és már a 2. percben megszerezte a vezetést Bány Tamás révén. Mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de az első félidő 1-0-ra végződött a címvédő javára. A második játékrészben a Malibu Kávézó jobban kezdeményezett, több lehetőségük volt és a 21. percben Babolek Zoltán kiegyenlített. Úgy tűnt, hogy döntetlennel zárul a találkozó, de az utolsó percben Erdélyi Mátyás góljával kupagyőzelmet ünnepelhetett a Bálint Optika.

– A kezdeti formánk alapján nem gondoltuk, hogy idén ismét megnyerjük a tornát. Úgy gondolom, ezután jobban rákapcsoltunk, az elődöntőben és a döntőben jól küzdöttünk. Gratulálok a többi csapatnak, nagyszerű meccseket játszottunk. Szerintem a Malibu volt olyan jó, mint mi. Sajnálom, hogy a nagylakiak nem álltak ki a 3. helyért, mert az egyik legjobb együttesnek számított. Nagyon örülök, hogy sikerült megvédeni a címünket – árulta el Erdélyi Mátyás, a Bálint Optika döntő találatának szerzője.

navigate_before
navigate_next

Az utolsó meccset követően hirdettek a szervezők eredményt. Minden kategóriában az első három helyezettet díjazták. Külön elismerést kaptak a legjobb játékosok és kapusok, valamint a gólkirályok. Szponzori felajánlások révén különféle más jutalmakat is átadtak az egyes együtteseknek és játékosoknak.

A Makó Híradó különdíjait Gajáta Fanni kolléganőnk adta át a győzteseknek.

A helyezések és a díjazottak:

Nyílt kategória:

1.Bálint Optika

2.Malibu Kávézó

3.In-Team

4.Nagylak A

5.Django

6.Szetáp-Mix

7.Contitech

8.Nagylak B

9.MUFC u-19

10.Apátfalva SC

11.Givaudan

Különdíjasok:

A legjobb játékos: Horváth Gábor (Bálint Optika)

A torna gólkirálya: Mátó Gergő (Malibu Kávézó)

A legjobb kapus: Köteles Attila (In-Team)

+35-ös kategória:

1.Rendőrség

2.Givaudan

3.Autós Csárda

4.Földeáki Öregfiúk

5.Apátfalva SK

6.Contitech

7.Duocor Old Boys

Különdíjasok:

A legjobb játékos: Fodor Imre (Givaudan)

A torna gólkirálya: Krucsó Ákos (Autós Csárda)

A legjobb kapus: Szélpál József (Födeáki Öregfiúk)

+45-ös kategória:

1.Apátfalva SK

2.Duocor Old Boys

Különdíjasok:

A legjobb játékos: Sóki János (Duocor Old Boys)

A torna gólkirálya: Nagy Róbert (Apátfalva SK)

A legjobb kapus: Rakity György (Apátfalva SK)

One Response

  1. Gratulálunk a győzteseknek és a díjazottaknak! Igazán jó mérkőzéseket láthattunk, köszönjük!

Comments are closed.