Makó Színes Térség Videó

Remek volt a Bartók jótékonysági bálja – videóval és galériával

A makói Bartók iskola tegnap este jótékonysági bált rendezett a Koronában. A nyolcadikos diákok tánccal nyitották meg az estet.

Albert Barbara – Makó

Negyedik alkalommal bálozott a Bartók iskola jótékonyság céljából. Az intézményben társas táncot tanuló nyolcadikosok nyitották meg a rendezvényt. Néhány diák közös énekprodukciót is előadott.

– Igyekszünk úgy időzíteni a jótékonysági bálunkat, hogy a nyolcadikosok befejezzék a központi írásbeli felvételiket. Minden évben keresünk egy célt és megkérjük támogatóinkat és a szülőket, hogy segítsenek nekünk. Támogató- és belépőjeggyel, tombolával, tárgyakkal lehet támogatni az iskola működését, valamint az alapítványunk is várja a további felajánlásokat – avatott be Borkáné Dudás Mónika intézményvezető.

Busa Gabriella operaénekes két áriával és két musical részlettel kápráztatta el a vendégeket. A művésznő először lépett fel Makón, annak ellenére, hogy gyermekkorában gyakran járt a városban, hiszen itt élt az édesapja.

– A Magyar Állami Operaházban dolgozom, vidéken pedig főként szólóban énekelek. Legközelebb Debrecenben a Varázsfuvolában találkozhat velem a közönség. Kiskoromban fuvoláztam és zongoráztam, később választottam ezt a hivatást. Ha valaki énekesnő szeretne lenni, nagyon hasznos, hogy egy profi kórusban kezdje el az alapokat elsajátítani, valamint a hangszertanulás is sokat segít a pálya elején. Ez a hivatás rendkívül összetett, hiszen az jó hang mellett például: a színpadi készség és a muzikalitás is nagyon lényeges. Sőt meg kell szokni a körülményeket, illetve a nagy közönség elé kiállni. Nekem az opera nemcsak egy munka, hanem a hivatásom és a kikapcsolódásom egyben – tette hozzá a művésznő.

navigate_before
navigate_next

– A nyolcadikos lányommal, Kínyó Katával és férjemmel érkeztem az estre. Az előző három bálon is részt vettünk. Támogatom a jótékonyságot és az iskola céljait – árulta el Kínyóné Pohl Gabriella.