Hétfőn a korábbi évek gyakorlatát követve, a Magyar Kultúra Napjáról emlékezik meg a makói SZIGNUM. Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából a költő verseit szavalják közösen a diákok. Az ünnepségen Farkas Éva Erzsébet polgármester köszönti az iskola közösségét.

Szabó Anita – Makó

Január 22-e a Himnusz születésnapja. A makói Szent István Egyházi Általános Iskolában is hagyomány a magyar kultúra-napi megemlékezés, az intézményben ekkor állítják ki a hetedikes diákok által készített magyar nemzet emlékkönyveit is.

Az alkalmon a SZIGNUM alsó és felső tagozatos tanulói közösen szavalnak majd Arany János verseket, így emlékezve a magyar költő születésének 200. esztendejére. Az „Aki korán kel, Aranyt szaval” elnevezésű kulturális program a költő vallásossága révén, egyben lehetőség a reformáció idén ünnepelt 500. évfordulójáról való megemlékezésre is. Az ünnepség szónoka Farkas Éva Erzsébet polgármester lesz, aki stílusosan „aranytallérokkal”, pénzformájú csokoládéval jutalmazza majd verset mondó osztályokat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest