Makó Programok

Arany verseket szavalnak a SZIGNUM-ban

Hétfőn a korábbi évek gyakorlatát követve, a Magyar Kultúra Napjáról emlékezik meg a makói SZIGNUM. Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából a költő verseit szavalják közösen a diákok. Az ünnepségen Farkas Éva Erzsébet polgármester köszönti az iskola közösségét.

Szabó Anita – Makó

Január 22-e a Himnusz születésnapja. A makói Szent István Egyházi Általános Iskolában is hagyomány a magyar kultúra-napi megemlékezés, az intézményben ekkor állítják ki a hetedikes diákok által készített magyar nemzet emlékkönyveit is.

Az alkalmon a SZIGNUM alsó és felső tagozatos tanulói közösen szavalnak majd Arany János verseket, így emlékezve a magyar költő születésének 200. esztendejére. Az „Aki korán kel, Aranyt szaval” elnevezésű kulturális program a költő vallásossága révén, egyben lehetőség a reformáció idén ünnepelt 500. évfordulójáról való megemlékezésre is. Az ünnepség szónoka Farkas Éva Erzsébet polgármester lesz, aki stílusosan „aranytallérokkal”, pénzformájú csokoládéval jutalmazza majd verset mondó osztályokat.