Blog Vélemény

Közeledik a szalagavató…

Mindenki életében fontos a szalagavató/gombavató, hiszen már csak pár lépésre vannak a diákok, hogy befejezzék középiskolai tanulmányaikat. Néhányan már év eleje óta készülődnek, sőt előfordul, hogy páran túlzásba esnek.

Mindegyikőnk életében elérkezik a szalagavató ideje, a nők tündökölni szeretnének, a férfiak meg sármosan akarnak kinézni. Évről évre egyre nagyobb figyelmet fordítunk rá. Már szeptemberben elkezdődik a készülődés a bálra. Az osztályok általában többféle tánccal kedveskednek az esten. A diákok igyekszenek minél jobban elsajátítani az angol vagy a bécsi keringő lépéseit, de a közös osztálytáncot sem hanyagolhatják el. Egy osztályban ahány tanuló, annyi különböző zenét és ötletet vetnek fel, de végül nagy nehezen sikerül közös álláspontot foglalniuk. A lányoknak nagy nehézséget okoz a szalagavató és a keringő ruha kiválasztása. Hetekig, sőt néha hónapokig kutatnak a katalógusokban, az interneten, hogy kiválasszák a számunkra tökéletes költeményt. Nehéz döntés, hogy királylányosak legyenek, vagy inkább egy szolidabb darabot válasszanak. A tülltől a csipkés, gyöngyös ruhákon keresztül mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. A lényeg, hogy olyat válasszanak, ami kényelmes és gyönyörűnek, stílusosnak érzik magukat benne. Ezek mellé még jönnek a kiegészítők, smink, frizura stb. A haj és a smink is fontos, hogy szép és tartós legyen, de ne essenek a fiatalok túlzásokba. Próbálja ki mindenki, melyik frizura áll a legjobban az arcához és ahhoz igazítsa a sminket, és az ékszereket.

A fiúk szintén megadják a módját a bálnak, hiszen nekik is fontos, hogy jóképűek legyenek a táncparketten. Gyúrnak előtte a konditeremben, hogy jó formában legyenek a nagy napon, sőt igyekszenek maguknak a legújabb frizurát és a legelegánsabb öltönyt választani.