Makó Sport Színes Térség

Eszter lett a legjobb kapus

Ocsenás Esztert, a Makó KC játékosát választották az őszi szezon legjobb kapusának. A fiatal hálóőr szívesen kézilabdázna az NB I/B-ben profi szinten.

Albert Barbara – Makó

Ocsenás Eszter 7 éve kézilabdázik, előtte pedig focizott. Albertirsán alakult egy csapat és hívta az edző, hogy csatlakozzon hozzájuk.

– Másfél évet kettős játékengedéllyel a szegedi SZTE EHÖK SE-ben is játszottam. Az egyik meccsen fedezett fel Nagy János Miklós, a Makó KC vezetőedzője és tavaly decemberben megkeresett. Igent mondtam az ajánlatra és nem bántam meg. Kezdetben féltem, hiszen a makói csapat NB II-es, én meg megye I-es szintű együttesben kézilabdáztam, valamint a beilleszkedéstől is tartottam – mesélte a sportoló.

A fiatal kapus hozzátette: köszöni a lányoknak, hogy befogadták és támogatják mindenben. Mindent megtesz a fejlődése érdekében, jó döntésnek tartja, hogy a Makó KC-t választotta. Az edzőtáborok a lányok hasznára váltak, hiszen nagyon jól összeforrt a csapat.

– Az alsó lövéseket könnyebben hárítom, illetve jól tudok ziccerben kiugrani. Úgy érzem, testalkatom miatt egy kicsit félnek az ellenfelek tőlem, ha hirtelen feléjük szaladok. Heteseknél szoktam játszani a szememmel, az arcmimikámmal, így elbizonytalanítom őket. Hatalmas pluszt ad nekem mentálisan, amikor egy-egy büntetőt védek. A Lajosmizse ellen egymás után két hetest hárítottam és annyira felpörögtem, hogy az egyik legjobb meccsem lett. El sem hittem magamról, ilyen szinten tudtam védeni – árulta el Eszter.

A kézilabda tehetség mindenféleképpen dobogós helyen szeretne végezni a szezon végén, jelenleg másodikok és nem szeretne lejjebb csúszni a csapatával. Bár nem könnyű feladat, de bízik a bajnoki címben is, viszont ehhez 100 százalékosan kell teljesíteniük a lányoknak a tavaszi idényben.

– Szombatonként a Makó KC színeiben lépek pályára, vasárnaponként pedig az Albertirsával játszom. Emellett tanulnom is kell, mert idén végzős vagyok a főiskolán. Két álmom volt gyermekkoromban, hogy a magyar válogatottal énekeljem a pályán a himnuszt és legyen egy saját nevemmel ellátott mezem. A második valóra vált karácsony előtt, hiszem az őszi idény legjobb kapusának választottak, így kaptam ajándékba a szakosztálytól egy mezt. Rendkívül jól esett és nagyon meghatódtam – mondta.