Hírek Makó

Zajlik az újvárosi nyugdíjas klub felújítása

Teljesen megfiatalodik a Justh Gyula utca 23. szám alatti nyugdíjas klub. Az új vizesblokkok mellett megújul a konyha, a világítás és a beltér is. A felújítási munkálatok már zajlanak.

Gajáta Fanni – Makó

December végén vette kezdetét az újvárosi nyugdíjas klub felújítása. Zsámboki Zsolttól, az Innovációs és Városfejlesztési Iroda Műszaki Csoport vezetőjétől megtudtuk, a munkálatok során megújulnak női és férfi mosdók, s azok előterei, a főző- és melegítőkonyha, kifestik a klubhelyiséget, az előtér új burkolatot kap, illetve a világítást is korszerűsítik.

– A munka költségvetése 2,8 millió forint, amelyet a makói önkormányzat biztosított – tette hozzá.

A Justh Gyula utca 23. szám alatti épület az 1970-es években épült. A kétszintes ingatlan földszintjén kapott helyet a nyugdíjas klub, az emeleten pedig egy kiállítóterem található. Emellett egy önkormányzati lakás is van az udvarban.

Az épületet egykor a gyerekek számára alakították ki, így a különböző helyiségek mérete kisebb a megszokottnál. A felújításra ezért is volt szükség, ugyanis az idősebb korosztálynak néha gondokat okoztak a méretbeli különbségek.