A megyében az utóbbi héten 207 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mely tízszerese az előző heti megbetegedéseknek. Makón eddig alig betegedtek meg. És látogatási tilalom sincs a makói kórházban.

MH-Makó

Csongrád megyében az influenzaszerű megbetegedések száma jelentősen emelkedett, a járási adatok között azonban jelentős eltérések vannak. Az influenza aktivitás megyei szinten meghaladta a járványküszöböt (0,150 %), azonban Szentes és vonzáskörzetében, valamint Makó és vonzáskörzetében még mindig igen alacsony az aktivitás. Szeged és Hódmezővásárhely esetében az aktivitás már mérsékeltnek tekinthető. Makón összesen 10-en jelentkeztek influenzával a háziorvosoknál, addig a megyében a 0-14 éves korosztályból 121, a 15-34 éves korosztályból 43, a 35-59 éves korosztályból 29 , a 60 éven felüli korosztályból 14 megbetegedést jelentettek.

Miután a megbetegedések aránya Szeged és vonzáskörzetében, valamint Hódmezővásárhely és vonzáskörzetében meghaladja a járványküszöböt, holnaptól, azaz szerdától látogatási tilalma vezetnek be, a Szent Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi fekvőbeteg ellátó szervezeti egységében,, Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházában valamint a vásárhelyi kórházban és a Kakasszéki Gyógyintézetben.

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest