Hírek Makó

Segítséget kért a Nefelejcs Népdalkör

Farkas Éva Erzsébet polgármester az elkövetkező napokban felkeresi a makói nyugdíjas egyesületeket, klubokat. Hétfő délután a Nefelejcs Népdalkörhöz látogatott, ahol rögtönzött fogadó órát tartott.

Gajáta Fanni – Makó

Farkas Éva Erzsébet polgármester az első negyedévben a civil szervezeteket szeretné végiglátogatni, hogy tájékoztatást adjon az idei beruházásokról, illetve az egyesületek, klubok életében felmerülő problémákat megismerje, egyeztesse. Hétfőn elsőkét a Nefelejcs Népdalkört látogatta meg, akik a működésükkel kapcsolatban is szeretnének segítséget kérni.

– A polgármesterhez két kérésünk volt: az egyik, hogy szeretnénk, ha külön kezelnének minket, ugyanis teljesen máshogy működünk, mint egy nyugdíjas klub. Tanulni, gyakorolni járunk a Hajnal utcába. A polgármester megígérte, hogy megoldható ez a kérésünk – fogalmazott Kabai Lajosné, a Nefelejcs Népdalkör vezetője. A Nefelejcs még 2008-ban alakult meg, s az elmúlt években több elismerést, népzenei minősítést értek el. – A másik kérésünk az útiköltségekről szólt: ha más településre kell mennünk, jól jönne az anyagi segítség.

– A makói önkormányzat ebben az évben is biztosítani fogja a civil szervezetek működését, hasonló kerettel, mint a 2016-ban. Illetve a nyugdíjas klubok számára évi bruttó 5 millió forintot biztosít a működésre, programok szervezésére – mondta a polgármester.