Hírek Makó Térség

Lemondott a polgármester, február 4-én indul a kampány

Január 30-ig állapítja meg a helyi választási bizottság, hogy legalább hány érvényes ajánlást kell összegyűjteni. Február 20-ig veszik nyilvántartásba a jelölő szervezeteket és február 4-én kezdődik a kampányidőszak.

MH-Nagylak

Gyarmati András tavaly decemberben nyugdíjba vonulása miatt lemondott tisztségéről, a helyi választási bizottság március 26-re tűzte ki az időközi polgármester választás időpontját. A legfontosabb határidők: Január 30-ig állapítja meg a helyi választási bizottság, hogy legalább hány érvényes ajánlást kell összegyűjteni. Február 20-ig veszik nyilvántartásba a jelölő szervezeteket és február 4-én kezdődik a kampányidőszak, mely március 26-ig tart. Az ajánlóíveket leghamarabb február 6-tól adják ki (de akkor 48 órán belül), de igényelni már lehet, egészen február 20-ig. De ez a határideje a jelöltállításnak, az ajánlóívek leadásnak, és a jelöltet a szavazólapon való sorrendje megállapításának is.

A választási bizottság delegált tagjait március 10-ig 16 óráig kell bejelenteni. Március 25-én zárják a névjegyzéket és a mozgóurnák iránti igénylők jegyzékét. (Mozgóurnát előző nap 16 óráig kell igényelni, de a választás napján 15 óráig is lehet.)

Választási gyűlést március 25-én éjféli lehet tartani. A nagylaki szavazópolgárok március 26-án reggel 6 és este 7 között adhatják le voksukat a jelöl(tek)re. Ne hivatalos végeredmény aznap est 10, azaz a szavaztok feldolgozása után lesz.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.