Hírek Térség

Ügyvivő alpolgármester vezeti Nagylakot a választásig

Mint ahogy már megírtuk, Gyarmati András nagylaki polgármester nyugdíjba vonult, és a decemberi falukarácsonyon búcsúzott el 10 év után. Jelenleg Locskai Zoltán, ügyvivő alpolgármester vezeti a települést.

Gajáta Fanni – Nagylak

Január 2-án állt munkába Locskai Zoltán ügyvivő alpolgármesterként Nagylakon. Az átállásban Gyarmati András is sokat segített, és a papírmunkákban Nyergesné Kovács Erzsébet közös jegyző is részt vett. Az elmúlt napokban a munka nem állt meg, ugyanis az ügyvivő alpolgármester a szerződések, az együttműködési megállapodások átnézésével foglalkozott. Hozzátette, emellett sem unatkozik.

– Múlt hét pénteken a természet is beavatkozott a munkánkba, ugyanis a mínuszok a településen élőknek is nehézséget okozott. Úgy gondoltuk, hogy az önkormányzat feladata, hogy segítsen az idősebbeknek, egyedülállóknak, fizikailag gyengébb állapotban lévőknek. Öt önkéntes közmunkás és a közvetlen munkavezetőjükkel közösen felkerestük egyenként azokat, akiknek szükségük volt a segítségre – fogalmazott Locskai Zoltán.

Emellett az esemény mellett más is történt Nagylak életében: a kamerarendszer kialakítására benyújtott pályázat pozitívan bírálták el, és december végén közel 10 millió forintot utaltak a település számlájára. A közbiztonságot növelő térfigyelő kamerákat olyan helyekre helyezik ki, mint például az önkormányzati bérlakások vagy a művelődési ház környékére.

– A rendszerhez 26 kamerát, 2 riasztót és 2 rögzítő, beltéri egységet tudunk megvásárolni a pénzből. A kivitelezési munkák várhatóan csúsznak az időjárás miatt, illetve egy olyan pályázat miatt is, amely szorosan kapcsolódik ehhez. Ennek az eredménye március, április környékén esedékes. Ez az önkormányzati épület felújításáról szól – tette hozzá az ügyvivő alpolgármester. Sikeres pályázat esetén a két munkálat egyszerre mehet.

Locskai Zoltán az önkormányzathoz tartozó intézményeket is tüzetesen bejárta, s ahogy mondta: van még munka. Például az általános iskola nagy épülete jelenleg a raktár szerepét tölti be. A közeljövő egyik nagy feladata a rendrakás, de különböző helyiségek kialakításáról is szó lehet, akár vállalkozások számára is. A használaton, illetve leltáron kívüli, működő eszközöket szeretnék eladni vagy felajánlani.

– A sors gondoskodik arról, hogy mindig legyenek olyan váratlan események, amelyeket orvosolni kell. Tudni kell, hogy Nagylakon két háziorvos van, akik felváltva végzik a munkájukat. Egyikük úgy gondolta, hogy egyelőre szünetelteti a rendelést, de nem döntötte el, hogy visszajön-e vagy sem. Ezt a kérdést meg kellett oldalunk: a másik orvosunk vállalta, hogy a kollégája munkáját is átveszi – mondta az ügyvivő alpolgármester. – Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy Nagylakon mindig is volt és lesz háziorvos. Az asszisztensi munkakörben is lesz változás, ugyanis ő babát vár április végére. Emiatt is folynak már tárgyalások.

– A nagylaki focicsapatra is oda szeretnének figyelni, ugyanis szép eredményeket értek, érnek el a helyi labdarúgók. Ebben az évben egy olyan pályázatot szeretnének benyújtani az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatóságának segítségével, amely lehetőséget ad egy öltöző kialakítására – ugyanis jelenleg a művelődési házban tudnak öltözni. Sikeres pályázat esetén egy olyan épületet húznak fel a pálya közelében, ahol öltözni és tisztálkodni is tudnak a focisták – mondta az alpolgármester.

A nagylaki időközi polgármester választást március 26-ra tűzték ki.