Színes

Maját a makóiak is szeretik

A szegedi Oláh Maját már Makón is jól ismerik: 2 éve többször is fellépett a városban. A tehetséges lány szereti az itteni közönséget is, idén is vissza fog még térni. Jelenleg tanul, de tanulmányai után az énekléssel szeretne foglalkozni. 

Gajáta Fanni – Makó

A 20 éves Oláh Maja egészen korán rájött, hogy mivel szeretne foglalkozni: még csak 8 éves volt, amikor anyukájának kijelentette, hogy énekesnő lesz. A gyerekkori álom kitartott. Sőt, most válik csak egészen igazivá.

– Konkrét dal nem volt, amely lökést adott volna. Igazából az egész dolog a szobámban kezdődött el. Minden egyes nap énekeltem valamit. Bár nem születettem jó hangi adottságokkal, de ahogy sokat gyakoroltam, sokat tudtam fejlődni – fogalmazott Maja.

A szegedi lány már 12 évesen kereste a lehetőségeket, majd később egy énekstúdió tagja lett. Bár 2 évvel később elbúcsúzott a stúdiótól, mégsem jelentett hátrányt, ugyanis a saját maga ura lett. Több tehetségkutatón vett részt, amelyek által megismerték a nevét. Maját már Makón is jól ismerik.

– Két évvel ezelőtt volt Csanádpalotán egy Ki Mit Tud?, ahová fellépőként hívtak meg. Ott találkoztam Gilingerné Ráday Krisztával, aki azóta többször is elhívott a rendezvényeikre. Először egy karácsonyi műsor keretén belül léptem fel Makón – árulta el Maja és hozzátette, a makói közönség remek. – Nagyon szeretem őket, mert mindig velem együtt élik a számokat és nyitottak is. Ha nem is ismerik a dalokat, mégis a második refrénre már dúdolják. Nagyszerűek!

Maja a tavalyi Honvéd-napon is fellépet.

A makói közönség is hallhatta már Justin Bieber: Love Yourself vagy éppen Bruno Mars: Uptown Funk dalát, és nem véletlenül: Maja mind a kanadai, mind az amerikai énekesre felnéz, hiszen ők is megküzdöttek a sikerért.

Maja az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő program keretén belül ösztöndíjat nyert, amelyből énektanárhoz tud járni és hangtechnikát is sikerült beszereznie. Ezek mind jól jönnek a dalok írásokhoz is: a tehetséges lány főleg magyarul szeret írni. A közönség egyik kedvence az Ő dala. Hangszerek közül a gitározás vonzza, illetve nemrégiben a zongorával is megismerkedhetett.

Maja ebben az évben fejezi be a tanulmányait: jelenleg szakácsnak tanul az egyik szegedi iskolában. A jövőben főleg a zenéléssel szeretne foglalkozni, fejlődni szeretne és még több saját szerzeményt megalkotni.