Makó színes

Kisegérrel utaztak a Bartók iskolában

Egy különleges útitárssal hívták izgalmas programra szombaton délelőtt a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket a makói Bartók iskolába. A „Kisegér nagy utazása” közben játékos feladaton keresztül ismerték meg az oktatási intézményt a leendő elsősök.

MH – Makó

Hegyet mászhattak és elkészíthették egérpajtásukat azok a gyerekek, akik január második szombatján a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményébe látogattak. A délelőtt folyamán szüleikkel együtt megismerhették az intézményt és sok vidám feladatot oldhattak meg, amelyek már az iskolába hívogatták őket.

– Egy aranyos keretmesét választottuk a gyerekek számára, ami köré szőttük az állomásainkat. Lesz kézműves foglalkozás, az aktív táblát használjuk majd és az intézmény profiljának megfelelően énekelni is fogunk. Emelt szintű ének tagozatunk van, ahol a diákok a Kodály-módszerrel tanulnak, heti négy órában éneket. Ide várjuk majd a leendő elsősöket – tudtuk meg Borkáné Dudás Mónika intézményvezetőtől.

Az óvodásokat A kisegér nagy utazása című mese segítette útjuk során, amelynek történetét a jelmezbe öltözött, első osztályos Erdélyi Katinka Lilla adta elő. – A főszereplő nagyon ügyes és bátor, mert átúszik egy rénszarvasnyomon és egy megmászik egy vakondtúrás hegyet. Ezen kívül legyőz egy pillét és egy legyet is. Teljesít minden feladatot, mint mi az iskolában – tudtuk meg Katinkától, aki azt is elárulta, hogy nagyon szereti a rajzot, az olvasást és most örül, hogy nála kisebbeknek mesélhet.

navigate_before
navigate_next

Az általa elmondott történet próbatételeit járták végig azután az óvodások, akik az okos kisegérhez hasonlóan sikeresen tettek eleget a kihívásoknak. Az iskolaválasztást a szülők számára tájékoztató előadással, énekes-táncos műsorral és iskolafilmmel próbálták megkönnyíteni a szervezők. A családok között voltak olyanok, akik számára nem kérdés, hogy a Bartókot fogják választani.

– Biztos, hogy ide fogunk jönni, mert a családunkban hagyomány a zenetanulás. Másrészt a kisfiunk is megkönnyítette a döntésünket, mert évekkel ezelőtt kinézte magának ezt az iskolát és már nagyon várja, hogy ide járhasson – avatott be terveikbe Gilicze Márta.

A Bartók iskola januári programjai itt nem értek véget, jövő hétvégén az intézmény hagyományos báljába várják az érdeklődőket szeretettel a dolgozók.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.