Kék hírek Térség

Vádat emeltek egy ügyvéd ellen

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy szegedi ügyvéddel és társaival szemben, akik jelentős összegű köztartozást felhalmozó gazdasági társaságok átírásában működtek közre.

A  vádlottak egyike 2013. áprilisa és 2014. márciusa közötti időszakban több olyan cég tulajdonosa és ügyvezetője lett, amelyek korábban jelentős összegű köztartozást halmoztak fel. A vádlottnak a cégek működtetése és az ügyvezetői feladatok ellátása ténylegesen nem állt szándékában. Tudva erről a  cégmódosításhoz szükséges okiratokat egy szegedi ügyvéd készítette el.

Az ügyvéd közreműködésével a vádbeli időszakban négy gazdasági társaság átírására került sor úgy, hogy a cégnyilvántartásba, mint közhiteles nyilvántartásba valótlan adatok kerültek, mert az új ügyvezető és tulajdonos a cégeket  nem kívánta működtetni és az ügyvezetői feladatokat sem akarta ténylegesen ellátni.

Az ügyvéd mindehhez oly módon nyújtott segítséget, hogy a cégmódosítással kapcsolatos okiratokat elkészítette és azokat a Szegedi Törvényszék Cégbíróságához benyújtotta.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakat közokirat-hamisítás bűntettével vádolja.  A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.