Makó Térség

Ruhadarabokkal segítenek a rászorulókon a makóiak

A Makói Óvoda is csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy különféle ruhákkal segítsenek a szegényeknek. A rászorulók az óvoda Erdélyi püspök utcai épülete előtt bukkanhatnak a meleg holmikra.

Albert Barbara – Makó

A Makói Óvoda kabátokkal, sálakkal és kesztyűkkel segíti a rászorulókat. A ruhadarabok az Erdélyi püspök utcai székhely épület elől vihetők el.

– Az interneten láttuk az ötletet és a kollégákkal közösen úgy döntöttünk, hogy csatlakozunk a kezdeményezéshez. Tegnap kezdtünk el gyűjteni kabátokat, sálakat, kesztyűket. 15-20 kabát volt a kinti fogason és 15-öt már elvittek a rászorulók, sőt a kesztyűk és sálak mind elfogytak. Örömmel látjuk, hogy folyamatosan érkeznek újak és nemcsak felnőtt, hanem gyerekruhák is – mondta Martonosi Szilvia, a Makói Óvoda intézményvezető-helyettese.

Az óvoda vezetői és dolgozói mellett a szülők is aktívak a kezdeményezésben. Egyre több ruha érkezik.

– Támogatjuk a kezdeményezést, a feleségemmel kiválogatjuk a kabátokat, sálakat, esetleg kesztyűket, amiket már nem használunk és elhozzuk ide. Két óvodáskorú gyermekem van, ami a nagyobbiké volt, az jó általában a kisebbiknek, a megmaradt ruhadarabokat a Tescohoz vagy egyéb gyűjtőpontokhoz visszük. Örülünk, ha tudunk segíteni másoknak, ez egy nagyszerű ötlet, így a használt ruhákat legalább jól hasznosítják – árulta el Kiss Lajos, az egyik támogató.