Kék hírek Térség

Rendőrök jelenlétében fenyegetőztek

Torokelvágással és megöléssel fenyegetőzött két nő és egy férfi egy negyedik személyt. Az sem feszélyezte őket, hogy a rendőrök füle hallatára tették.

MH

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt két nővel és egy férfival szemben, akik rendőri intézkedéskor fenyegették a sértettet.
A vádlottak tavaly  június 10-én Hódmezővásárhelyen a rokonaiknál voltak, amikor megjelentek a helyi rendőrkapitányság munkatársai, hogy kiadjanak a sértetteknek egy másik büntetőeljárás során lefoglalt személygépkocsit az utcán.

A rendőri intézkedés alatt a vádlottak az udvaron folyamatosan kiabáltak, szidalmazták, és fenyegették a sértetteket, hogyha a rendőrök elmennek, akkor megölik őket, elvágják a torkukat. Az eljáró rendőrök többször felszólították a vádlottakat, hogy ne kiabáljanak és fenyegetőzzenek. A rendőri felszólítások eredménytelenek voltak, mert a vádlottak nem hagytak fel a fenyegetőzéssel, ezért az egyik nőt be kellett ültetni a rendőrautóba.

Ezt látva a férfi vádlott még jobban feldühödött, kiment az utcára, támadólag, életveszélyes fenyegetéseket kiabálva, nagy lendülettel megindult a sértettek felé, és megkísérelte őket megrúgni. A férfit a rendőrök megbilincselték és őt valamint harmadik társukat is beültették a rendőrautóba.

Az ügyészség a vádlottakat személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével vádolja.
A vádlottak bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni – közölte az ügyészség.