Kék hírek Térség

Őrölt borssal szórta be a kábítószert – videóval

A padlólemez alá rejtette és őrölt borssal próbálta kiszagolhatatlanná tenni a kábítószert egy férfi. Azonban a 20 milliót érő kábítószerre mégis rábukkantak a pénzügyőrök.

Több mint 8 kg marihuána gyanús anyagot találtak egy személygépjárműben Röszkén. A kábítószergyanús anyagot, valamint a sofőrt feljelentéssel átadták a rendőrség munkatársainak.

A pénzügyőrök egy macedón Alfa Romeo GT típusú személygépjárművet és annak macedón sofőrét ellenőrizték Röszkén. A férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával, csupán látogatóba utazik Bécsbe.

A NAV munkatársai a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján szigorított vizsgálatot végeztek. A jármű hátsó ülése alatti padlólemezen házilag végzett átalakítás nyomai látszódtak. A padlólemez megbontása után a rejtekhelyről összesen 17 csomagban, több mint 8 kg növényi származék került elő, amelyet a megtévesztés érdekében őrölt borssal szórtak be.  Az elrejtett anyag, a cannabis tesztre pozitívan reagált.


 
A pénzügyőrök a megközelítőleg 20 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a járművet vezető férfit feljelentéssel átadták a rendőrség munkatársainak – közölte Némedi-Varga Éva, a NAV megyei főreferense.