Makó Ország-világ Sport Színes Térség

Evelin kick-boksz világbajnokságra készül

Makó Evelin pihenőidőszaka után intenzíven készül a budapesti világbajnokságra. A makói kick-bokszost a nézők az év sportolójává választották.

Albert Barbara – Makó

Makó Evelin három évesen kezdett kick-bokszolni. Az édesapja és edzője, Makó János vitte el először tréningekre.

– 2004-től kezdve versenyszerűen űztem a sportágat, három éve volt egy kis kihagyásom. Első helyezést értem el 2015-ben a Világkupán, illetve magyar bajnok lettem, így kvalifikáltam magam a belgrádi világbajnokságra – árulta el a makói sportoló.

A fiatal tehetség igyekszik gőzerővel készülni az idei megmérettetésekre. A budapesti világbajnokságon mindenképpen szeretni tatamira lépni. Nagy álma, hogy egyszer az olimpián is indulhasson.

– Nehéz felkészülnöm egy-egy versenyre egyedüli lányként. Egy fiúval másabb küzdeni, mert fizikálisan és mentalitásban különbözőek vagyunk. Kick-light kategóriában nevezek a megmérettetésekre, ahol a combrúgást is megengedik. Gondolkodom a low-kick-en, melynél ringben és kiütésig harcolnak – avatott be Evelin.

A makói kick-bokszos 2015 után ismét átvehette az év sportolójának járó közönségdíjat.

– Nem számítottam rá, de nagyon örülök, hogy a nézők nekem szavaztak bizalmat. Igyekszem meghálálni és hozni a tőlem várt eredményeket – tette hozzá.