Makó Ország-világ Sport Térség

Egymilliárd forintból fejlesztik a makói sportéletet

Két éven belül mintegy 1 milliárd forintos sportfejlesztést valósít meg a makói önkormányzat. A városi sportcsarnok mellett, az Erdei Ferenc téri sportkomplexumot, az Almási iskola tornatermét is felújítják, sőt terveznek egy kézilabda munkacsarnokot és egy műfüves pályát is.

Albert Barbara – Makó

– A társasági adókedvezmény sporttámogatásának és Makó önkormányzatának köszönhetően a következő két-három évben közel 1 milliárd forintos sportfejlesztést valósítunk meg. Az Erdei Ferenc téri sportlelátót és sportöltözőket a Maros-menti Futball Clubbal való együttműködés révén újítjuk fel. A második ütemhez érkezett el a fejlesztés. Az önkormányzat 120 millió forintos önerő támogatást biztosított. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a sportegyesületeket kiemelt mértékben támogassuk, ezért az infrastrukturális fejlesztéseket a következő két évben meg szeretnénk valósítani – mondta Farkas Éva Erzsébet.

A polgármestertől megtudtuk, hogy a sportlelátó, sportlétesítmények elég elavult állapotban vannak, több 10 éve nem történtek fejlesztések ezekben az épületekben. Nemcsak a sportöltözők és a lelátó fog 403 millió forintból megújulni, hanem az Almási iskola tornaterme is. A kézilabda szövetségnek és a helyi egyesületnek köszönhetően 70 millióból újult meg az Erdei János Sportcsarnok. A Pulitzer sétányon a Makovecz Imre Könyvtár felújítása mellett egy műfüves pályát szintén terveznek, melyhez 5 milliós önerőt biztosít az önkormányzat.

– Tárgyalás alatt áll a kézilabda szövetséggel egy munkacsarnok, mely 500-550 millió forintos beruházással és 100 százalékos támogatással valósulna meg. A sportnak nemcsak az infrastrukturális részét támogatjuk, hanem évente azok működését és programjait. 2015 óta a civil és sportegyesületeket pályázattal segíti az önkormányzat. 2015-ben 13 millió forinttal, 2016-ban pedig 15 millióval támogattuk a sportegyesületek működését. 2017-ben növeljük a keretösszeget a 33 sportegyesület érdekében – tette hozzá.

– Az új városvezetés nagyon nagy adósságokat igyekszik pótolni a sport területén, többek közt a sportpálya öltözőkomplexumának felújítását. 2016 márciusában elbontották az épületet és egy 21. századi modern létesítmény kerül a helyére TAO támogatás és önkormányzati önerő segítségével. Az első ütem 2016 novemberében lezárult, szerkezetkész állapotba került az épület, a kültéri nyílászárókat beszerelték, és lefedték a 400 fős lelátót az év végére – számolt be Czirbus Gábor.

Az alpolgármester hozzátette: a második ütemben az épületben gépészeti munkálatok zajlanak, beszerelik a beltéri nyílászárókat, a helyükre rakják a berendezéseket, készülnek a bádogos munkával, illetve a csapadékvíz elvezetést is meg kell oldaniuk. A végén az épület környezetét, a salakos futópályát, a bejáratokat, járdákat rakják rendbe.

A rendkívüli hideg miatt néhány napja akadozik a munka. Remélik, ennek ellenére elkészül tavasz végére a sportlétesítmény.

One Response

  1. De az Extrém sportpálya továbbra sem kapja meg a felújításhoz hiányzó pár százezret :@

Comments are closed.