Hírek Makó

78 makói nagycsaládos kap tűzifát a makói önkormányzattól

Két-két köbméternyi, a városban összegyűjtött tűzifát kezdett ma osztani a makói önkormányzat. A Városgazdálkodási Nkft. 2-es telephelyén tárolt fából összesen 78 nagycsaládos kap. Elsőként a 3 gyerekes, a Honvéd városrészben élő Bakaity Dollinak szállították ki a tűzrevalót.

Korom András – Makó

– Nagyon jól jött ez a fa, három helyiségben ég folyamatosan a kályha. A meglévő tüzelőnket persze beosztjuk, hiszen amikor iskolában, óvodában vannak a gyerekek, akkor csak azt az egy helyiséget fűtjük, ahol én tartózkodom – mondta Bakaity Dolli. – Dél körül gyújtok be a többi kályhába, hogy a gyerekeket meleg szoba várja idehaza. Ezzel a most kapott fával, illetve ami nekünk van, február középéig biztos kihúzzuk – tette hozzá a háromgyerekes édesanya, akinek a nagyobbik fia, Zoltán 15 éves, a középső a 13 éves Alexander – mindketten a Kálvin iskola diákjai, míg a legkisebb pedig a Tulipán ovis Patrik, aki szeptemberben kezdi majd az iskolát. Közülük Zoltán fog kétszer is melegedni az adományfával, ugyanis az ő feladata lesz azt felhasogatni.

navigate_before
navigate_next

.- Ebben a hónapban 78 családnak biztosít tűzifa támogatást az önkormányzat, azoknak , akik 3 vagy több gyermeket nevelnek és rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek – mondta Czirbus Gábor. Az alpolgármester hozzátette: a tűzifát a város közterületeiről szedték össze a Városgazdálkodási Nkft. Munkatársai. Ezek azok a fák, melyek élet- vagy balesetveszélyesek voltak, s ki kellett azokat vágni, Ezeket ősszel vágták kisebb darabokra. A fát ezen, illetve a következő héten szállítanak házhoz a városi cég munkatársai.

One Response

  1. Érdeklődni szeretnék én nem kaphatok? Én is 4 gyermeket nevelek egyedül.csak a csalàdi pótlék amit kapunk havonta ez az össz jövedelmünk.munkám sajnos nincs 🙁 és igy nagyon nehéz.nagyon örülnèk én is ha kapnánk.óriási segitség lenne.

Comments are closed.