Hírek Ország-világ Sport Térség

Lelátó is lesz a magyarcsanádi focipályán

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően műfüves futballpálya épülhet Magyarcsanádon, egy 150 férőhelyes lelátóval. A korszerű és szabványos grund a jelenlegi, aszfaltos pályát váltja, amely balesetveszélyes – ezért is kell megszüntetni azt.

Gajáta Fanni – Magyarcsanád

Akár már tavasszal is megkezdődhet a műfüves pálya kialakítása Magyarcsanádon a jelenlegi, aszfaltos helyén. Farkas János polgármestertől megtudtuk, ez a hely már balesetveszélyes és focizásra sem túl alkalmas. Bár aktív sportélet most nincs a településen, valahol el kell kezdeni a felzárkózást – véli a vezető.

– A műfüves pálya egy szabvány méretű, 20 x 40 méteres focipálya lesz, egy 150 férőhelyes lelátóval, amelyet az iskola udvarában lesz megtalálható. A jelenlegi, aszfaltos sportpálya is itt van, ennek a helyére terveztük – tette hozzá a polgármester.

A településen sok kedvelik a futballt és többen szívesen rúgják is a bőrt a jelenlegi pályán is. Azonban, az iskola udvarában található grundot zárva tartják, így sokszor megrongálják a kerítést, hogy bejussanak. Ebben változás lesz. A polgármester elmondta, a műfüves pálya nyitott lesz, amelynek bejáratát gyalogosan és kerékpárral lehet majd megközelíteni. Emellett kamerákat is telepítenek. A beruházásra 30 millió forintot kapott a települése.