Hírek Térség

Felszentelték a földeáki plébániát

Vízkereszt ünnepe alkalmából felszentelték az újonnan felújított plébániát Földeákon. Az épület korszerűsítését a hívek adományaiból, a Szeged-Csanádi Egyházmegye támogatásából és saját forrásokból fedezték.

Báthory Anikó – Földeák

Ünnepi szentmisére gyűltek össze a hívek Vízkereszt alkalmából pénteken délután a földeáki római katolikus templomban. Olasz Attila lelkipásztor prédikációjában elmondta, a napkeleti bölcsek azért tettek meg hosszú utat Jeruzsálemből Betlehembe, hogy hódolatukat fejezzék ki a zsidók királya, az újszülött kis Jézus előtt. Úgy érezték, a Gyermek megérdemli a fáradalmaikat, így neki adták azokat a kincseket („aranyat, tömjént és mirhát”, amelyekkel bírtak és amelyek értékesek voltak számukra és mások számára is. A bölcs királyok példáját követve, nekünk is legértékesebb tulajdonainkkal kell hódolnunk az Istengyermek előtt. Az atya elmondta, kényelmünket, vágyainkat és jó fogadalmainkat kell Jézusnak adnunk. Mi is megtaláljuk őt, ha keresésére indulunk, felleljük őt a templomban és a felebarátainkban. A bölcsek földrajzilag tettek meg hosszú utat, amíg napkeletről elértek Heródes udvarába, majd Júdea tartományba, hogy a csillagot követve leborulhassanak Jézus előtt. Mi pedig a szívünkben kell, hogy felkeressük őt, hogy őszinte örömmel hódoljunk neki. Beszéde végén a lelkipásztor felszólította a híveket: – Adjuk mi is Jézusnak fáradozásunk mirháját, imáink tömjénjét és szeretetünk színtiszta aranyát!

navigate_before
navigate_next

– A katolikus egyház Vízkereszt ünnepén az Úr megjelenését ünnepli. Ekkor kezdődnek a házszentelések, ezért áldom meg ma a felújított plébániát – mondta Olasz Attila plébános. – Az épület már nagyon lelakott állapotban volt és a püspökség segít rendbe hozni azokat a plébániákat, ahová új lelkipásztor kerül. Az épület felújítását a decemberi jótékonysági est bevételéből, az egyházmegye támogatásából és saját forrásokból fedezték. A kivitelezést a T-Complex Ing Kft. végezte. A nappalit, a vendégszobát, a hittantermet, a fürdőt, az irodát és a folyosó állították helyre a munka során.

A plébánia megszentelését agapé követte, ahol teával, pogácsával és kaláccsal kínálták a híveket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.