Kék hírek Makó

Raktárban pofozta a rábízott kiskorúakat a makói gyermekfelügyelő

Egy raktárban pofozta fel, s lökte falhoz az egyik rábízott kiskorút, míg a másik a pofon mellé egy ökölcsapást is kapott a gyermekfelügyelőtől. Most vádat emeltek ellene. Képünk illusztráció.

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a makói gyermekfelügyelővel szemben, aki az egyik gyermekotthonban bántalmazott két kiskorút.

A vádirat szerint az egyik makói gyermekotthonban gyermekfelügyelőként dolgozó férfi 2016. január 11-én este  az otthon egyik raktárhelyiségében bántalmazta az ott lakó két kiskorú fiút. A vádlott az egyik sértettet nyitott tenyérrel arcon ütötte, melynek következtében a sértett a fejét a falnak ütötte, míg a másik kiskorút szintén tenyérrel jobb oldalon, majd ököllel a másik arcfélen is megütötte.

A bántalmazás következtében mindkét gyermek 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

A vádlottat az ügyészség – mint a gyermekvédelmi rendszerben foglalkoztatott gyermekfelügyelőt – közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntettével vádolja, figyelemmel arra is, hogy a kiskorúak törvényes képviselője könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt nem kívánt előterjeszteni vele szemben.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság dönt – közölte az ügyészség.